Campanie de distribuție a iodurii de Potasiu inițiată de Ministerul Sănătății

Campanie de distribuție a iodurii de Potasiu inițiată de Ministerul Sănătății

Ministerul Sănătății a demarat campania de informare cu privire la administrarea comprimatelor de iodură de potasiu.

În acest sens, Ministerul Sănătății a elaborat Ghidul de Informare Generală care stabilește condițiile în care se administrează iodura de potasiu de 65 mg, dozele recomandate, cum și când se instituie tratamentul.

Comprimatele de iodură de potasiu se administrează numai în cazul expunerii la iod radioactiv ca urmare a unui incident nuclear, în primele 6 ore după anunțul autorităților, în doză unică.

Se va administra numai doza recomandată pentru fiecare categorie de vârstă. Ghidul de Informare Generală este postat pe pagina de web www.ms.ro.

Pentru mai multe informații, Ministerul Sănătății va pune la dispoziția publicului un call-center dedicat, unde personal de specialitate va răspunde întrebărilor primite.

Numărul de telefon este 021/317.40.06

Program de luni până joi, în intervalul orar  08:30 – 16:30, iar vineri de la ora 08:30 până la 14:30.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Alianța Dreapta Unită și-a depus candidaturile la Primăria Botoșani și CL! (foto, video)

Marţi, 30 Aprilie 2024
1240

Marți dimineață, membrii Alianței Dreapta Unită și-au depus candidaturile pentru Primăria municipiului Botoșani și pentru Consiliul Local.Astfel, din partea ADU va candida pentru funcția...

O tânără din Botoșani, Ioana Vasilachi: „Străbunicul a ținut să îmi transmită să nu uit niciodată de Dumnezeu, familie și jurământul pe care l-am depus față de țară.”

Luni, 29 Aprilie 2024
9786

Povestea Ioanei Vasilachi își are rădăcinile în comuna Mileanca. O comună despre care nu toată lumea știe prea multe, care este departe de civilizația orășenească, însă care adună o com...

Cel mai mare dispensar medical din mediul rural, realizat într-o comună din Botoșani! (foto, video)

Luni, 29 Aprilie 2024
1310

În comuna Mihai Eminescu din județul Botoșani a fost realizată recepția lucrărilor la cel mai mare dispensar medical uman din mediul rural. Evenimentul a avut loc luni, la ora 13:00.Inv...