Strigăt disperat pentru un botoșănean aflat în stare gravă: ”Un strop de sânge îi poate salva viața tatălui meu!”

Fiica botoșăneanului care, la 56 de ani, se luptă cu o boală cruntă, face un apel către cei care pot ajuta.

Strigăt disperat pentru un botoșănean aflat în stare gravă: ”Un strop de sânge îi poate salva viața tatălui meu!”

Este nevoie urgentă de sânge pentru ca bărbatul de 56 de ani să aibă o șansă la viață.

”Vă rog din suflet, nu rămâneți nepăsători! Un strop de sânge îi poate salva viața tatălui meu! Căutăm  donatori de trombocite, însă este mare nevoie și de sânge”, este apelul pentru viața lui Marcel Zgîmbău, bărbatul din Dorohoi care suferă de leucemie acută promielocitară.

”Cine dorește și poate să îl ajute pe tata să se facă bine poate dona sânge la Centrul de Transfuzie Sanguină Iași, Str. Nicolae Bălcescu, nr. 21, de luni până vineri, între 07:30 și 13:30 sau Centrul de Tranfuzie Sanguină Suceava, Bulevardul 1 Mai, nr. 11”, transmit membrii familiei.

Marcel se află internat la Institutul Regional de Oncologie (IRO) din Iași, pe secția de Oncologie - Hematologie, iar starea sa de sănătate nu este una tocmai favorabilă.

Mai multe detalii pot fi obținute la numărul de telefon 0755428504.

Leucemia acută promielocitară (LAP) este o boală malignă a măduvei osoase ale cărei semne și simptome sunt consecința expansiunii necontrolate și acumulării în măduva osoasă a celulelor progenitoare mielopoietice oprite din maturație în stadiul de promielocit.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Razie noctură a polițiștilor rutieri pe străzile din Botoșani! (foto)

astăzi, 13:12
22

În noaptea de 1 spre 2 mai 2024, polițiștii din cadrul Biroului Rutier, împreună cu Biroul de Ordine Publică, Șecțiile de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani și 3 Hlipiceni și cu poli...

Uluitoarele ouă „închistrite” de Rogojești și faima lor europeană. Cum a ajuns un cătun din Botoșani capitală culturală!

astăzi, 11:47
60

Cătunul Rogojești, din județul Botoșani, nu are cine știe ce faimă în România, deși la nivel european este considerat un adevărat miracol cultural.Mica așezare este situată l...

Delicii sănătoase: secretul din spatele succesului laboratorului de patiserie "Cuptorul Nelei" (galerie foto)

astăzi, 11:05
282

Cu o viziune clară, Nela Andrici, inginer în industria alimentară, a înființat un laborator de patiserie specializat în produse din aluat dospit, oferind o gamă diversificată de...