Angajații din sănătatea botoșăneană continuă protestele. Se fac demersuri pentru declanșarea grevei generale (video)

Președintele Sindicatului „Solidaritatea Sanitară” din Botoșani spune că: „Protestul de astăzi îl reprezintă nemulțumirea noastră referitoare la atitudinea guvernanților. Protestul de astăzi este un protest național al Federației Solidaritatea Sanitară din România, ce se desfășoară în toate spitalele din țară. Guvernanții au refuzat să discute și să negocieze cu singura Federație reprezentativă care a declanșat în sănătate un conflict colectiv de muncă.”

Angajații din sănătatea botoșăneană continuă protestele. Se fac demersuri pentru declanșarea grevei generale (video)

Protestele angajaților din sănătate continuă în spitalele din toată țara. Astăzi, sute de angajați ai Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani au ieșit în curtea unității sanitare în semn de protest.

Potrivit sindicaliștilor, acțiunile de proteste sunt motivate de faptul că nici guvernul anterior, nici guvernul recent instalat nu au luat cu adevărat în considerare doleanțele angajaților din sănătate. Ceea ce a fost stabilit prin ordonanța de urgență adoptată săptămâna trecută este departe de a satisface așteptările angajaților din sănătate și departe de a însemna o creștere reală a puterii de cumpărare.

„Guvernanții sunt în continuare indiferenți la revendicările și nevoile noastre, ale salariaților din sănătate. Protestul de astăzi îl reprezintă nemulțumirea noastră referitoare la atitudinea guvernanților. Protestul de astăzi este un protest național al Federației Solidaritatea Sanitară din România, ce se desfășoară în toate spitalele din țară. Guvernanții au refuzat să discute și să negocieze cu singura Federație reprezentativă care a declanșat în sănătate un conflict colectiv de muncă. Trecând peste faptul că Ministerul Muncii nu ne recunoaște contractul colectivul de muncă, noi continuăm protestele, continuăm strângerea de semnături pentru declanșarea grevei generale în sănătate. Pe lângă faptul că guvernanții sunt indiferenți la probleme noastre, ei ne generează alte probleme suplimentare”, a declarat Daniel Bulboacă, vicepreședintele Federației „Solidaritatea Sanitară” și președintele Sindicatului „Solidaritatea Sanitară” din Botoșani.

Sindicaliștii au punctat faptul că, următorul pas pe care îl vor face în condițiile în care lucrurile nu se îndreaptă, este ușor de anticipat.

„Bănuiesc că este ușor de anticipat încotro ne îndreptăm atât timp cât guvernanții ne dau niște drepturi de care noi nu putem beneficia. Fiind niște indemnizații și nu creșteri de salariu de bază, intră alături de sporuri în plafonul de 30%. La nivel național nu suntem singurii care au această problemă. Majoritatea spitalelor sunt la limita maximă a acestui plafon deja cu drepturile care se acordă la ora actuală. Credibilitatea noastră trebuie recăpătată, nu impusă. Ei uită că toți salariații din sănătate au sporuri de tură raportate la anul 2018, uită că toți salariații din sănătate au sporuri pentru zile libere și sărbători legale raportate la anul 2018. Orele gărzilor suplimentare sunt raportate tot la salariul din 2018”, a completat Daniel Bulboacă.

Mai mult decât atât, vocea angajaților din sănătatea botoșăneană a făcut o adresă către Consiliul Județean (CJ) din Botoșani prin care solicită să li se transmită dacă majorarea salariilor de bază pe luna iunie este suficientă.

„Am făcut o adresă către Consiliul Județean să ne transmită dacă majorarea salariilor de bază pe luna iunie pentru salariații de pe anexa 2 și salariații de pe anexa 8 este suficientă pentru a ne păstra nivelul sporurilor. Eu, personal, am contactat-o pe doamna președintă a Consiliului Județean care până în momentul de față nu mi-a răspuns nici la mesaje, nici la telefon. De aceea, nu vă pot da un răspuns”, a adăugat președintele Sindicatului „Solidaritatea Sanitară” din Botoșani.

Protestul de astăzi, 6 iulie, va fi urmat de un miting organizat pe 12 iulie în Piața Victoriei din București. 

 

 

 

 










 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Alianța Dreapta Unită și-a depus candidaturile la Primăria Botoșani și CL! (foto, video)

Marţi, 30 Aprilie 2024
880

Marți dimineață, membrii Alianței Dreapta Unită și-au depus candidaturile pentru Primăria municipiului Botoșani și pentru Consiliul Local.Astfel, din partea ADU va candida pentru funcția...

O tânără din Botoșani, Ioana Vasilachi: „Străbunicul a ținut să îmi transmită să nu uit niciodată de Dumnezeu, familie și jurământul pe care l-am depus față de țară.”

Luni, 29 Aprilie 2024
8797

Povestea Ioanei Vasilachi își are rădăcinile în comuna Mileanca. O comună despre care nu toată lumea știe prea multe, care este departe de civilizația orășenească, însă care adună o com...

Cel mai mare dispensar medical din mediul rural, realizat într-o comună din Botoșani! (foto, video)

Luni, 29 Aprilie 2024
1297

În comuna Mihai Eminescu din județul Botoșani a fost realizată recepția lucrărilor la cel mai mare dispensar medical uman din mediul rural. Evenimentul a avut loc luni, la ora 13:00.Inv...