Statul obligă medicii să iasă la pensie mai târziu!

Argumentul? Amânarea ieșirii la pensie este benefică în contextul în care spitalele se confruntă cu un deficit de personal.  

Statul obligă medicii să iasă la pensie mai târziu!

Ministerul Sănătății vrea ca vârsta de pensionare pentru toți medicii, indiferent de sex, să fie fixată prin lege la 67 de ani, în loc de 65 de ani, cât prevede acum legislația. Un proiect de lege, aflat în dezbatere parlamentară, propunea ca doar cine vrea să poată să iasă la pensie mai târziu.

La momentul inițierii acelui proiect, fostul Guvern Cioloș a transmis Parlamentului că nu este de acord, pe motiv că ar fi discriminatoriu față de alte categorii sociale. Profit.ro a anunțat însă că Guvernul Grindeanu și-a dat la începutul anului acordul cu privire la modificările legislației în acest sens.

Acum, un document recent al Ministerului Sănătății relevă că instituția a transmis Comisiei pentru sănătate și familie din Camera Deputaților intenția ca medicii să nu se mai poată pensiona decât la 67 de ani, scrie Profit.ro.

”Medicii se pensionează la vârsta de 67 de ani, indiferent de sex”, transmite ministerul.

Argumentul? Amânarea ieșirii la pensie este benefică în contextul în care spitalele se confruntă cu un deficit de personal.  

În prezent, doar medicii care sunt academicieni, profesori universitari, cercetători sau doctori în științe medicale pot să își continue activitatea până la 70 de ani. Totodată, medicii pot profesa și după 65 ani în spitale cu deficit de personal medical, precum și în cele din zone defavorizate, până la ocuparea prin concurs a posturilor respective. De asemenea, medicii care au o relație contractuală cu casele de sănătate mai pot profesa după pensionare, dar numai cu aviz de la Colegiul Medicilor și Direcția de Sănătate, încheie sursa citată.  

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
609

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
457

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2994

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...