Spitalul „Mavromati” luat cu asalt de „stranierii” veniți în concendiu la Botoșani! (video)

Perioada de vară este cunoscută drept și perioada concediilor. De asemenea, este timpul în care botoșănenii plecați la muncă în străinătate se întorc pentru o scurtă perioadă pe meleagurile natale.

În cele trei luni de vară numărul pacienților străini care au beneficiat de consultații sau intervenții medicale în cadrul Spitalului Județean „Mavromati” a fost unul ridicat.

De exemplu, în luna iunie au fost externați un număr de 76 de pacienți străini, în luna iulie au fost externați 106, iar în august 132. Toți acești pacienți care au beneficiat de servicii medicale la Botoșani dețin asigurare medicală Euro Card.

Am făcut o analiză pe trei luni și la pacienții care au fost externați pe tip de asigurare EuroCard, adică persoane străine, s-a constatat o creștere. În iunie au fost 76 de pacienți străini externați, în iulie 106, iar în august 132. În cele trei luni de vară au fost externați 314 pacienți străini din Spitalul Județean de Urgență Mavromati”, a declarat Corneliu Prepeliță, managerul interimar al Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani.

Persoanele care au beneficiat de servicii medicale la Botoșani sunt din Germania, Marea Britanie, Italia, India, Republica Moldova și Cehia.

Cele mai accesate servicii au fost pentru cardiologie, triaj UPU, psihiatrie, neurologie, oftalmologie, HIV, ortopedie și reumatologie, chirurgie plastică, gastroenterologie și hematologie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Clădirea emblemă a municipiului Botoșani, aproape de finalizare! Cosmin Andrei: „O lansare a Teatrului Mihai Eminescu într-un mod grandios” (foto, video)

Tuesday, 17 September 2024

O nouă vizită pe șantierul de la Teatrul „Mihai Eminescu” din Botoșani a avut loc, marți la amiază. Au participat Cosmin Andrei, primarul municipiului Botoșani, care a fost în...

Părintele Ioan Alupoaiei, condus pe ultimul drum de ziua preotesei sale! ÎPS Teofan: „Poate Părintele Ioan era deja pregătit pentru veșnicie” (foto, video)

Monday, 16 September 2024

Comunitatea creștină și-a luat rămas bun de la unul dintre cei mai iubiți și apreciați preoți din municipiul Botoșani. Peste 300 de botoșăneni au venit la Biserica „Izvorul Tămăduir...

Noul prefect de Botoșani a depus jurământul de credință. Nechifor: „Îmi doresc să nu vă înșel așteptările” (foto, video)

Friday, 13 September 2024

Decizia de a-l numi în funcția de prefect al județului Botoșani pe Dan Nechifor a fost luată în ședința de Guvern care a avut loc miercuri, 11 septembrie 2024. La două zile de la nu...