Tulburător: De unde i s-a tras moartea Părintelui Ionică! ”În locul lor, aș lăsa florile să zboare...”

Preotul Ioan Alupoaiei s-a stins din viață, joi dimineață, la doar 62 de ani, după ce aproape o lună de zile a luptat să supraviețuiască.

Se pare că, după ce a trecut prin COVID, părintele a avut de înfruntat un inamic din fața căruia nu a mai avut scăpare: virusul West Nile!

Părintele s-a stins la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. Preotul de 62 de ani ar fi avut o evoluție aparent bună, spun surse medicale, însă în ultimele 24 de ore starea lui s-a schimbat radical. Inițial, bolnavul a fost internat la Terapie Intensivă, dar dădea semne că își revine. De miercuri după-amiază, lucrurile s-au înrăutățit și doctorii nu l-au mai putut salva, relatează StirileProtv.

Potrivit Institutului Național de Sănătate Publică, până acum, în țară au fost confirmate 48 de cazuri de infecție cu West Nile. Pentru alte șase persoane sunt așteptate rezultatele analizelor. Din iunie încoace, alți cinci oameni, confirmați cu acest virus, s-au stins.

Spre sfârșitul lunii august, copleșită de nenorocirea prin care trecea familia sa, preoteasa Eusebia a avut o postare pe FB: ”Dacă aș putea, aș strânge toți țânțarii din lume și i-aș toca mărunțel În locul lor, aș lăsa florile să zboare...”. Atunci, zeci de creștini au transmis mesaje de încurajare și urări de sănătate pentru părintele Ioan Alupoaiei.

Din păcate, trupul părintelui nu a mai avut putere să lupte. S-a stins din viață, lăsând în urmă un noian de regrete, dar și modelul unui preot exemplar.

Părintele Ionică va fi înmormântat luni, 16 septembrie, chiar de ziua de naștere a preotesei Eusebia.

Dumnezeu să îl odihnească în pace!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un botoșănean agresiv cu propria mamă, reținut de polițiști pentru încălcarea ordinului de protecție!

astăzi, 20:10

În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că acesta, în cursul zilei de marți, 17 septembrie a.c., a încălcat obligațiile impuse prin ordinul de protecție emis de o ...

Produse susceptibile a fi contrafăcute, confiscate de polițiști în Botoșani și alte două localități!

astăzi, 19:10

Imobilele aparțineau unor persoane din Botoșani, Dorohoi și Șendriceni, bănuite de comiterea infracțiunii de punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau simil...

Spectacolul „Piese de rezistență” se joacă în acest sfârșit de săptămână la Teatrul „Mihai Eminescu” Botoșani

astăzi, 18:22

Regia artistică: Andrei Măjeri Scenografia: Șteff Chelaru Coregrafia: Victoria Bucun Sound design: Adrian Piciorea Video design: Andrei Cozlac Corepetitor: Incze Katalin Asistent ...