Psihologul botoșănean Gabriela-Dana Pușcașu, despre gestionarea comportamentului copilului în grup la Conferința ABA!

În perioada 25-26 octombrie va avea loc la Universitatea „Titu Maiorescu” din București Conferința ABA, cel mai important eveniment din sud-estul Europei  dedicat analizei comportamentale aplicate.

Gabriela-Dana Pușcașu, BCBA și psiholog cu drept de liberă practică în domeniul psihopedagogiei speciale, se va alătura în calitate de speaker cu o temă de interes care vizează gestionarea comportamentului copilului în grup.

Avand experienta de 14 ani in lucrul cu persoanele cu dizabilitati, Gabriela-Dana Pușcașu a absolvit Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei din cadrul Universitatii Alexandru Ioan Cuza din Iasi, precum si cursurile Masterului de Psihologie Educationala si Consiliere. Este absolventa a formarii BCBA/BCaBA Course Sequence din cadrul Universitatii Clemson si detine specializarea de analist comportamental acreditat

Potrivit psihologului botoșănean, principiile analizei aplicate a comportamentului pot fi implementate cu succes în mediul școlar în vederea îmbunătățirii, gestionării și  reducerii comportamentelor neadecvate.

Cadrele didactice se confruntă cu numeroase situații provocatoare cum ar fi: dificultățile momentelor de tranzitie dintre sarcinile scolare, nerăbdarea, neatenția, agresivitatea și multe altele, astfel incât deținerea unor tehnici de îmbunătățire a comportamentelor dezirabile la clasă devine necesară.

Analizând factorii de mediu, nivelul de dezvoltare a copilului, situația de predare de la clasă, putem lua decizii favorabile în sensul ușurării procesului de predare, oferirii de ajutor copiilor care necesită sprijin suplimentar, precum și crearea unui mediu recompensator pentru întregul colectiv de elevi.

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Inteligența artificială revoluționează evaluarea în educație!

astăzi, 09:33

Evaluarea elevilor în școli și universități este pe cale să se schimbe radical, pe măsură ce inteligența artificială (AI) își face loc în sistemul educațional. Examenele t...

Biserica rectitorită la Hlipiceni de Arhim. Ciprian Grădinaru va fi sfințită sâmbătă

astăzi, 08:24

Sâmbătă va fi resfințită Biserica „Izvorul Tămăduirii” din Hlipiceni, județul Botoșani, localitatea natală a Arhimandritului Ciprian Grădinaru, Eclesiarhul Paraclisului Cat...

Iftime vorbește despre cele mai mari greșeli. ”Când am crezut în Croitoru!” / ”Toți au vrut să mor astă-vară cu fotbalul!”

astăzi, 07:45

Valeriu Iftime, patronul celor de la FC Botoșani, a fost invitatul emisiunii „Prietenii lui Ovidiu”. Omul de afaceri și viitorul președinte al Consiliului Județean Botoșani a vorbit d...