Spitalul Județean „Mavromati” contestă sancțiunea primită de la CAS. Manager: „Nu contestăm că am luat amendă, ci cum a fost dată” (video)

Spitalul Județean „Mavromati” contestă sancțiunea primită de la CAS. Manager: „Nu contestăm că am luat amendă, ci cum a fost dată” (video)

Spitalul Județean de Urgență „Mavromati” din Botoșani continuă demersurile pentru contestarea în instanță a amenzii primite de la Casa de Asigurări de Sănătate (CAS). CAS a amendat unitatea sanitară în urma unui control efectuat după tragedia petrecută la Maternitate, în cazul Alexandra Ivanov.

Potrivit medicului Monica Adăscăliței, managerul unității sanitare, săptămâna trecută au primit procesul verbal oficial, iar Biroul Juridic al spitalului se va ocupa de toate demersurile necesare acestei acțiuni.

Procesul verbal l-am primit zilele trecute de la Casa de Asigurări de Sănătate. În ultima conferință de presă, de acum două săptămâni, aveam doar informația că vom primi această amendă. Procesul verbal oficial a ajuns săptămâna trecută, iar Biroul Juridic se ocupă pentru contestarea amenzii care a fost dată de către CAS”, a declarat medicul Monica Adăscăliței.

Aceasta a mai precizat faptul că au contestat felul în care a fost aplicată sancțiunea.

Noi contestăm faptul că a fost o amendă pe întreg contractul pe care Spitalul Județean îl are cu Casa de Asigurări de Sănătate. În momentul în care din întreaga valoare a contractului se pierd acești bani, spitalul are de suferit pe toate părțile: de achiziții de medicamente, obiecte medicale etc. Pentru noi contează fiecare bănuț din contractul cu Casa și care intră în Spitalul Județean, pentru a nu avea lipsă de medicamente și produse sanitare. Deci noi nu contestăm că am luat amendă, ci cum a fost dată, adică faptul că este pe întreg contractul unității sanitare cu Casa. Această amendă poate avea repercursiuni negative asupra întregii activități a spitalului mavromati, nu doar pe maternitate”, a adăugat managerul.

Reamintim faptul că este vorba despre o amendă de 0,5% din suma contractată pentru serviciile medicale, reprezentând suma de 42.272 lei. Aceasta a fost aplicată pentru „încălcarea unor obligații contractuale” cu privire la fișa de observație a pacientei Alexandra Ivanov.

Conform Foii de Observație Clinică Generală, în intervalul de timp 00:45 – 07:35 nu au fost acordate pacientei Alexandra Ivanov serviciile medicale prevăzute în pachetul de servicii de bază, fiind încălcate de către furnizorul de servicii medicale obligațiile contractuale prevăzute la art.7, lit.d) din Contractul de furnizare de servicii medicale spitalicești nr. 22129/27.06.2023 încheiat cu Casa de Asigurări de Sănătate Botoșani, care precizează: ”să respecte dreptul la libera alegere de către asigurat a furnizorului, să acorde servicii prevăzute în pachetul minimal de servicii şi pachetul de servicii de bază fără nicio discriminare (…) Este o sancțiune contractuală. Noi avem un contract civil încheiat cu Spitalul Județean de Urgență Mavromati. Este aplicată pentru încălcarea unor obligații contractuale, acelea de a acorda servicii medicale din pachetul de servicii de bază pentru pacienta Alexandra Ivanov. Aceasta este obligația încălcată. Este vorba despre 0,5% din contract, adică suma de 42.272 de lei. Noi am dat această sancțiune pentru că așa prevede contractul”, a declarat, în urmă cu aproximativ două săptămâni, Alina Mustiață, directorul Casei de Asigurări de Sănătate din Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Târgul Liceelor la Botoșani, dedicat elevilor de clasa a VIII-a. Președinte CJE: „Totdeauna să vă urmați pasiunea și să credeți în voi” (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
1184

Vineri a debutat ediția 2024 a Târgului Liceelor la Botoșani și Dorohoi. Evenimentul s-a desfășurat în două locații în același timp: în Sala de Sport a Colegiului Tehni...

Bursa locurilor de muncă la Botoșani, sute de șomeri au fost prezenți! Director AJOFM: „Sperăm să aveți un statut schimbat pe piața muncii!” (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
641

Vineri dimineață, la Sala Polivalentă „Elisabeta Lipă” din municipiul Botoșani s-a desfășurat Bursa Locurilor de Muncă.Evenimentul este organizat de Agenția Județeană pentru...

Unul dintre microbuzele școlare electrice destinate elevilor din mediul rural a fost prezentat, marți, la Botoșani! (foto, video)

Marţi, 14 Mai 2024
915

Marți dimineață, în Piața Revoluției din municipiul Botoșani a fost făcută prezentarea unuia dintre microbuzele școlare electrice care vor ajunge în comunele din județul Botoșan...