Amendă aplicată Spitalului „Mavromati” de către CAS, în cazul „Alexandra Ivanov”. Sancțiunea urmează a fi contestată (video)

Amendă aplicată Spitalului „Mavromati” de către CAS, în cazul „Alexandra Ivanov”. Sancțiunea urmează a fi contestată (video)

Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CAS) din Botoșani a aplicat o amendă usturătoare Spitalului Județean „Mavromati”, după cazul „Alexandra Ivanov”. Conducerea unității sanitare urmează să conteste sancțiunea în instanță.

Potrivit CAS, este vorba despre o amendă de 0,5% din suma contractată pentru serviciile medicale, reprezentând suma de 42.272 lei. Aceasta a fost aplicată pentru „încălcarea unor obligații contractuale” cu privire la fișa de observație a pacientei Alexandra Ivanov.

Conform Foii de Observație Clinică Generală, în intervalul de timp 00:45 – 07:35 nu au fost acordate pacientei Alexandra Ivanov serviciile medicale prevăzute în pachetul de servicii de bază, fiind încălcate de către furnizorul de servicii medicale obligațiile contractuale prevăzute la art.7, lit.d) din Contractul de furnizare de servicii medicale spitalicești nr. 22129/27.06.2023 încheiat cu Casa de Asigurări de Sănătate Botoșani, care precizează: ”să respecte dreptul la libera alegere de către asigurat a furnizorului, să acorde servicii prevăzute în pachetul minimal de servicii şi pachetul de servicii de bază fără nicio discriminare (…) Este o sancțiune contractuală. Noi avem un contract civil încheiat cu Spitalul Județean de Urgență Mavromati. Este aplicată pentru încălcarea unor obligații contractuale, acelea de a acorda servicii medicale din pachetul de servicii de bază pentru pacienta Alexandra Ivanov. Aceasta este obligația încălcată. Este vorba despre 0,5% din contract, adică suma de 42.272 de lei. Noi am dat această sancțiune pentru că așa prevede contractul”, a declarat Alina Mustiață, directorul Casei de Asigurări de Sănătate din Botoșani.

Unitatea sanitară urmează să conteste sancțiunea în instanță.

Este o sancțiune pe care Spitalul Județean o va contesta. A fost aplicată în urma anchetei făcute de Casa de Asigurări de Sănătate, legată de foaia de observație a pacientei Ivanov Alexandra. Juriștii noștri vor contesta această sancțiune. Dacă ar fi după Spitalul Județean această sancțiune nu e tocmai justificată, dar este dreptul celor de la CAS să ne sancționeze, iar noi să contestăm. Dacă vom avea dreptate, vom câștiga. Dacă nu, vom plăti amenda. Este vorba despre 0,5 din contract. Sunt niște puncte pe care le verifică în foaia de observație CAS și au observat că nu ar fi scrise în foaie. Pe acest lucru s-a discutat. În umra discuțiile avute cu colegii mei, juriștii spitalului, considerăm că această decizie poate fi contestată. Vorbim despre niște date în fișa de observație”, a declarat dr. Monica Adăscăliței, managerul Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Alianța Dreapta Unită și-a depus candidaturile la Primăria Botoșani și CL! (foto, video)

Marţi, 30 Aprilie 2024
933

Marți dimineață, membrii Alianței Dreapta Unită și-au depus candidaturile pentru Primăria municipiului Botoșani și pentru Consiliul Local.Astfel, din partea ADU va candida pentru funcția...

O tânără din Botoșani, Ioana Vasilachi: „Străbunicul a ținut să îmi transmită să nu uit niciodată de Dumnezeu, familie și jurământul pe care l-am depus față de țară.”

Luni, 29 Aprilie 2024
9196

Povestea Ioanei Vasilachi își are rădăcinile în comuna Mileanca. O comună despre care nu toată lumea știe prea multe, care este departe de civilizația orășenească, însă care adună o com...

Cel mai mare dispensar medical din mediul rural, realizat într-o comună din Botoșani! (foto, video)

Luni, 29 Aprilie 2024
1298

În comuna Mihai Eminescu din județul Botoșani a fost realizată recepția lucrărilor la cel mai mare dispensar medical uman din mediul rural. Evenimentul a avut loc luni, la ora 13:00.Inv...