Deficit de angajați și pe Secția de Medicină Internă II. Șef de secție: „Mi-aș dori să am mai mult personal” (video)

Problema lipsei de personal se resimte pe aproape toate secțiile Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani. Aceasta este întâmpinată și pe Secția de Medicină Internă II, acolo unde activează patru medici, dintre care unul cu contract prestări servicii, altul în concediu de creștere a copilului, iar numărul de îngrijitori este zero.

Deficit de angajați și pe Secția de Medicină Internă II. Șef de secție: „Mi-aș dori să am mai mult personal” (video)

Dr. Bogdan Constantin Alexandroaie, medicul șef de pe Secția de Medicină Internă II a unității sanitare, a declarat într-o conferință de presă că și-ar dori să aibă mai mult personal, însă tinde să creadă că actul medical este totuși unul de calitate.

Potrivit acestuia, la nivelul secției sunt vacante toate posturile de îngrijitori, fiind cinci la număr și nici cu asistenții și infirmierii nu stau foarte bine.

„Strict pe Medicină Internă II, în momentul de față funcționăm cu patru medici, dintre care unul este angajat cu contract prestări servicii. Este vorba despre doamna doctor Pitorac Elena, un medic foarte bun, care a terminat specialitatea anul trecut și și-a dorit să lucreze în cadrul secției noastre. Dat fiind deficitul de medici, cu acordul conducerii s-a făcut contract prestări servicii, deoarece știți foarte bine că posturile sunt blocate. Iar o doctoriță este în concediu de creștere a copilului. Ne descurcăm în momentul de față, cu două doctorițe tinere, foarte bine pregătite, cu elan foarte mare pe care sper să și-l mențină. Îmi doresc ca să poată fi găsită o soluție, ca postul să fie scos la concurs, iar doamna doctor Pitorac să funcționeze ca medic cu drepturi depline pe secția de medicină internă II. Avem deficit atât la nivelul asistenților. Avem asistenți care sunt în concediu de creștere al copilului. Avem deficit la infirmieri, la îngrijitori. De exemplu, toate posturile de îngrijitori sunt vacante. Sunt cinci la număr. Atunci este mai dificil de a desfășura activitatea, dar eu spun că în condițiile date reușim să facem un act medical de calitate (...) Mi-aș dori să am mai mult personal, pentru că media de vârstă a pacienților internați pe secția de medicală II este undeva la 70 de ani, o medie crescută. Din păcate, marea majoritate a pacienților care vin pe secția noastră sunt pacienți cu patologii complexe, cu un grad de dependență crescut. Asta înseamnă că cineva ar trebui să fie mult aproape de ei. Nu întotdeauna am avut posibilitatea asta din cauza lipsei de personal. Toate secțiile suferă din cauza asta”, a declarat dr. Bogdan Constantin Alexandroaie.

Acesta a mai precizat că, în ultimele șase luni, 25% din chestionarele de satisfacție completate de pacienți sunt cu „BINE”, iar restul sunt cu „FOARTE BINE”.

La nivelul chestionarelor de satisfacție, nu știu situația pe celelalte secții, dar pot să mă mândresc cu faptul că la nivelul secției noastre nu avem niciun chestionar care să fie negativ. Din toate chestionarele completate în ultimele șase luni de zile avem 25% cu bine, restul cu foarte bine. Vă garantez că nu pune nimeni pistolul la tâmplă să completeze chestionarul. Ba mai mult, eu am rămas surprins că sunt pacienți vârstnici, cu probleme de vedere, care au solicitat să completeze acele chestionare. Este o mândrie pentru colectivul pe care îl păstoresc acolo. Înseamnă că ei au înțeles ce au de făcut și își desfășoară activitatea exact așa cum trebuie”, a completat medicul.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Alianța Dreapta Unită și-a depus candidaturile la Primăria Botoșani și CL! (foto, video)

Marţi, 30 Aprilie 2024
932

Marți dimineață, membrii Alianței Dreapta Unită și-au depus candidaturile pentru Primăria municipiului Botoșani și pentru Consiliul Local.Astfel, din partea ADU va candida pentru funcția...

O tânără din Botoșani, Ioana Vasilachi: „Străbunicul a ținut să îmi transmită să nu uit niciodată de Dumnezeu, familie și jurământul pe care l-am depus față de țară.”

Luni, 29 Aprilie 2024
9194

Povestea Ioanei Vasilachi își are rădăcinile în comuna Mileanca. O comună despre care nu toată lumea știe prea multe, care este departe de civilizația orășenească, însă care adună o com...

Cel mai mare dispensar medical din mediul rural, realizat într-o comună din Botoșani! (foto, video)

Luni, 29 Aprilie 2024
1298

În comuna Mihai Eminescu din județul Botoșani a fost realizată recepția lucrărilor la cel mai mare dispensar medical uman din mediul rural. Evenimentul a avut loc luni, la ora 13:00.Inv...