Pacientă „uitată” în spital de familie patru luni de zile. Medic: „Nu putem să îi scoatem în stradă... familia refuză să îi ia acasă” (video)

O femeie, în vârstă de aproximativ 70 de ani, a petrecut patru luni de zile pe o secție a Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani, după ce familia a refuzat să o ia acasă. Costurile pentru îngrijirea acestei paciente s-au ridicat la peste trei miliarde de lei.

Pacientă „uitată” în spital de familie patru luni de zile. Medic: „Nu putem să îi scoatem în stradă... familia refuză să îi ia acasă” (video)

Dr. Bogdan Constantin Alexandroaie, medicul șef de pe Secția de Medicină Internă II din cadrul Spitalului Județean „Mavromati”, spune că de multe ori se întâmplă ca aparținătorii să refuze externarea pacienților și aceștia ajung să stea mai mult decât este necesar în spital, chiar dacă sunt vindecați.

Acesta este și cazul femeii de 70 de ani, care a fost lăsată patru luni de zile în spital de familie. Rudele acesteia au refuzat să o ia acasă, deoarece nu ar avea posibilitatea să o îngrijească la domiciliu.

Sunt foarte mulți pacienți care necesită mai multe zile de spitalizare. Sunt pacienți asistați social, pentru care este foarte greu să găsim un alt loc unde să meargă după rezolvarea problemelor medicale și automat trebuie să îi ținem mai mult, pentru că nu putem să îi scoatem în stradă. Mai sunt pacienți pentru care familia refuză să îi ia acasă. Vă dau un exemplu. În vară am avut o pacientă care a necesitat patru luni de spitalizare, din care două cu terapie intensivă pentru probleme medicale deosebit de grave, iar ulterior încă două luni de spitalizare pe medicală 2, pentru că familia a tergiversat luarea pacientei la domiciliu”, a declarat dr. Bogdan Constantin Alexandroaie.

Potrivit medicului, femeia era cu patologie cardio vasculară și a fost internată două luni pe terapie intensivă cu traheostom, însă ulterior starea ei medicală s-a îmbunătățit.

Pacienta are în jur de 70 de ani, cu patologie cardio vasculară, care pe parcursul internării pe terapie intensivă s-a făcut traheostom, dar a avut o evoluție medicală favorabilă. Familia a spus că nu are posibilitatea să o îngrijească la domiciliu, că nu există un loc în care să o ducă să fie îngrijită și așa am ajuns la patru luni de spitalizare, cu un decont de peste 3 miliarde de lei. Cheltuielile de pe terapie intensivă sunt de trei ori mai mari decât pe secția noastră”, a adăugat dr. Bogdan Constantin Alexandroaie.

De asemenea, acesta a fost cel mai mare decont de pe Secția de Medicină Internă II, nefiind până anul acesta pacienți care să stea mai multe luni internați în spital.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Alianța Dreapta Unită și-a depus candidaturile la Primăria Botoșani și CL! (foto, video)

Marţi, 30 Aprilie 2024
949

Marți dimineață, membrii Alianței Dreapta Unită și-au depus candidaturile pentru Primăria municipiului Botoșani și pentru Consiliul Local.Astfel, din partea ADU va candida pentru funcția...

O tânără din Botoșani, Ioana Vasilachi: „Străbunicul a ținut să îmi transmită să nu uit niciodată de Dumnezeu, familie și jurământul pe care l-am depus față de țară.”

Luni, 29 Aprilie 2024
9303

Povestea Ioanei Vasilachi își are rădăcinile în comuna Mileanca. O comună despre care nu toată lumea știe prea multe, care este departe de civilizația orășenească, însă care adună o com...

Cel mai mare dispensar medical din mediul rural, realizat într-o comună din Botoșani! (foto, video)

Luni, 29 Aprilie 2024
1300

În comuna Mihai Eminescu din județul Botoșani a fost realizată recepția lucrărilor la cel mai mare dispensar medical uman din mediul rural. Evenimentul a avut loc luni, la ora 13:00.Inv...