Spitalul Județean „Mavromati” amendat de DSP, conducerea intenționează să depună contestație! (video)

În urma unor controale efectuate de inspectorii sanitari, cel mai mare spital din județul Botoșani ca număr de paturi a primit o amendă de 10.000 de lei.

Inspectorii din cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP) din Botoșani au aplicat o amendă de 10.000 de lei Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani pentru constatarea mai multor neconformități neremediate.

Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică (DSP) Botoșani, printre neconformitățile constatate se numără neigienizarea spațiilor afectate de infiltrații, igrasie, mucegai și repararea defecțiunilor din pereți, pavimente, tavane și la instalațiile sanitare sau de climatizare care au dus la apariția acestora și amenajarea și dotarea spațiilor de depozitare temporară a deșeurilor medicale astfel încât să se poată colecta în condiții corespunzătoare întreaga cantitate de deșeuri medicale.

Alta face referire la relocarea și amenajarea spațiului de stocare temporară deșeuri medicale din sediul Pediatrie.

Astfel, Spitalul Județean de Urgență „Mavromati” Botoșani a fost sancționat cu amendă contravențională în valoare de 10.000 lei.

„Sunt impardonabile dacă mă întrebați pe mine”

Corneliu Prepeliță, managerul Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că are în vedere să conteste amenda primită.

Este în lucru la Compartimentul Juridic acest aspect. O să analizăm să vedem concret procesul verbal. Au fost niște deficiențe, niște sincope care nu se vor mai repeta. Sunt impardonabile dacă mă întrebați pe mine”, a declarat Corneliu Prepeliță, managerul interimar al Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani.

La nivelul unității sanitare a fost declanșată și o anchetă internă, deoarece și mai mulți angajați au fost sancționați în urma controalelor.

„Fără îndoială că a fost demarată o anchetă internă. S-a discutat cu cei responsabili”, a completat Corneliu Prepeliță.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Noul prefect de Botoșani a depus jurământul de credință. Nechifor: „Îmi doresc să nu vă înșel așteptările” (foto, video)

Friday, 13 September 2024

Decizia de a-l numi în funcția de prefect al județului Botoșani pe Dan Nechifor a fost luată în ședința de Guvern care a avut loc miercuri, 11 septembrie 2024. La două zile de la nu...

Teatrul „Mihai Eminescu” din Botoșani deschide stagiunea cu o premieră: L.M.A., spectacol cu, pentru și despre adolescenți! (foto, video)

Thursday, 12 September 2024

Este vorba despre „L.M.A.” de Selma Dragoș, în regia Deliei Gavlițchi. Regia artistică: Delia Gavlițchi, Scenografia: Tȕnde Tomos, Coregrafia: Victoria Bucun, Sound design: Adri...

Spitalul „Mavromati” luat cu asalt de „stranierii” veniți în concendiu la Botoșani! (video)

Thursday, 12 September 2024

În cele trei luni de vară numărul pacienților străini care au beneficiat de consultații sau intervenții medicale în cadrul Spitalului Județean „Mavromati” a fost unul ri...