Încă un bărbat din Botoșani infectat cu virusul West Nile, recomandările specialiștilor!

Este al doilea caz de infectare raportat de autoritățile sanitare la nivelul județului Botoșani.

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) din Botoșani informează că în județul Botoșani sunt două cazuri confirmate de infectare cu virusul West Nile.

Un caz este al unui bărbat de 60 de ani, din Curtești, iar cel de săptămâna aceasta este al unui bărbat din municipiul Botoșani, în vârstă de 65 de ani.

Potrivit reprezentanților DSP, în principal, persoanele infectate cu virusul West Nile nu prezintă niciun fel de simptome. În 20% dintre cazuri, totuși, pot apărea semne ușoare de infecție, precum febră, dureri de cap, vărsături, diaree, oboseală, dureri în corp și erupții cutanate.

În situații foarte rare, aproximativ în 1% dintre cazuri, pacienții se confruntă cu o infecție gravă a sistemului nervos, iar simptomele sunt febră mare, dureri de cap puternice, dezorientare sau stări de confuzie, gât înțepenit, amorțeală, tremur sau mișcări involuntare ale mușchilor, paralizie parțială sau slăbiciune musculară, pierderea vederii, convulsii și comă.

Specialiştii DSP mai recomandă populaţiei să evite expunerea la ţânţari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi, să utilizeze substanţe chimice repelente pentru ţânţari, să împiedice pătrunderea ţânţarilor în casă (prin plase de protecţie la ferestre), să asigure desecarea bălţilor de apă din jurul gospodăriei, să îndepărteze recipientele de apă stătută şi gunoiul menajer din gospodărie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Copii abandonați în Maternitatea din Botoșani, medicii spun că numărul a crescut în 2024! (video)

astăzi, 15:51

Cinci copii au fost abandonați de la începutul anului 2024 și până în prezent în Maternitatea din Botoșani. Cadrele medicale spun că numărul este mai mare în compar...

Cele mai grave malformații cu care se pot naște copiii. Medic din Botoșani: „Începe o luptă contracronometru” (video)

astăzi, 15:11

Medicul Carmen Zaboloteanu, șefa Secției de Neonatologie din cadrul Maternității din Botoșani, spune că cele mai grave malformații cu care s-au născut copiii în Botoșani în primel...

Cum a fost salvat Ianis din Botoșani de medicii din două țări, operație cu preotul aproape! (foto, video)

astăzi, 14:04

De pe Secția de Neonatologie a Maternității din Botoșani auzim cele mai dureroase povești și curg cele mai multe lacrimi adesea. Pe de altă parte, de aici auzim și cele mai impresionante pove...