Secția din Botoșani unde a fost implementată o regulă „sfântă”. „Am văzut că funcționează când...” (video)

Pentru ca actul medical să fie de calitate, viața pacientului să fie salvată și aparținătorii mulțumiți, o secție de la nivelul Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani a implementat anumite reguli interne.

Medicul Alexandru Carp, venit din Iași la Botoșani, spune că la nivelul Compartimentului de Anestezie și Terapie Intensivă de la Pediatrie a fost implementată regula transparenței.

Cadrul medical declară că degeaba personalul este bun și se face treabă bună dacă transparența și comunicarea nu sunt eficiente.

Cred că transparența contează mult. Așa cum știu eu, se face treabă bună în spitalul ăsta. Sunt medici buni, cadre medicale foarte bune, contează mult și transparența”, a declarat dr. Alexandru Carp, medic coordonator al Compartimentului de Anestezie și Terapie Intensivă de la Pediatrie.

Această regulă se bazează pe o comunicare bună între cadrele medicale și aparținătorii pacienților.

Cel puțin la partea echipei noastre, partea de Terapie, avem o regulă prin care dăm informații zilnic tuturor aparținătorilor și în felul acesta îi ținem la curent cu tot ce se întâmplă de la o zi la alta. Încercăm să le spunem mereu, pe limba lor, ce se întâmplă ca ei să își ajusteze așteptările, să ne întrebe ei dacă mai pot face ceva. Am văzut că funcționează când ești transparent și comunici bine”, a completat cadrul medical.

Citește și Copii ajunși la spital în comă diabetică. Medic din Botoșani: „Sunt impresionante prin impactul lor” / „Este nefericit că se întâmplă așa”

               Tânărul medic venit la Botoșani dintr-un oraș universitar. „Este o secție grea” / „Am găsit un colectiv fain, unit”

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Școlile aflate în reabilitare încurcă desfășurarea alegerilor în Botoșani! (video)

astăzi, 15:42

Instituțiile Prefectului din țară, care coordonează aceste alegeri, încep să se pregătească intens. Potrivit lui Dan Nechifor, prefectul județului Botoșani, au fost emise Ordinele Pr...

Alertă în cimitirul Pacea din Botoșani: Un bărbat a amenințat că se aruncă din copac! (foto, video)

astăzi, 14:57

Forțele de ordine au fost puse în alertă, joi după-amiază, după ce un bărbat amenința că se aruncă dintr-un copac în cimitirul Pacea. La fața locului au ajuns mai multe echipa...

Părinții din Botoșani se tem pentru siguranța copiilor, petiții adresate prefectului! (video)

astăzi, 14:15

Comitetul de Părinți de la Liceul de Artă „Ștefan Luchian” din municipiul Botoșani a adresat către Instituția Prefectului a județului Botoșani o petiție prin care solicită monit...