Caravana cu Medici: Zeci de copii dintr-o comună din Botoșani au fost consultați gratuit! (Foto)

Părinții au putut să stea de vorbă cu medicii despre orice nelămurire au în legătură cu alimentația, vaccinarea sau dezvoltarea celor mici.

Aproximativ 85 de copii din comuna Răuseni, județul Botoșani, au beneficiat în mod gratuit de un examen clinic amănunțit și consultații de specialitate. Părinții copiilor au primit sfaturi despre ce pot face pentru ca cei mici să se dezvolte armonios și au putut adresa medicilor voluntari întrebări legate de starea de sănătate a acestora.

Sâmbătă dimineață, încă de la ora 8.30, părinți și copii din comună s-au adunat în fața școlii din Răuseni pentru a participa la a ediția cu numărul 221 a proiectului Caravana cu Medici. Câteva dintre sălile de clasă din școală și din grădinița de vizavi au fost transformate în cabinete de consultație unde voluntari medici, asistați de studenți la medicină, au efectuat consultații gratuite pentru cei mici. Copiii care au prezentat indicație au putut beneficia și de consult oftalmologic sau ecografii.

”Am fost solicitați de către Primăria Comunei Răuseni pentru a organiza o caravană cu profil pediatric pentru copiii din comunitatea locală. Am reușit să consultăm 85 de beneficiari cu vârste cuprinse între 2 săptămâni și 17 ani. De asemenea, au fost realizate 45 de consulturi oftalmologice, iar colegele din echipa de imagistică au efectuat 30 de examinări ecografice (abdomino-pelvine sau de părți moi)”, a preciat dr. Ioana Calancea, organizator Caravana Răuseni, medic rezident radioterapie.

Pe lângă consultul propriu-zis și recomandările primite, caravana reprezintă pentru copii ocazia să afle că medicii nu apar în peisaj doar când este nevoie de injecții și că pot să-i privească ca pe niște aliați de acum înainte. Părinții au putut să stea de vorbă cu medicii despre orice nelămurire au în legătură cu alimentația, vaccinarea sau dezvoltarea celor mici.

Caravana cu Medici Iași este ramura locală, responsabilă de regiunea Moldovei, a Asociației Caravana cu Medici. De 8 ani de zile organizăm caravane lunar în județele Moldovei, unde timp de un weekend, o echipă multi-disciplinară de medici specialiști, rezidenți și studenți, evaluează gratuit starea de sănătate a populației din comunitatea locală. Oferind o adevărată internare de zi în mijlocul comunității, medicii voluntari propun o abordare axată pe prevenție beneficiarilor din fiecare comunitate. La nivel național, până în prezent s-au organizat peste 220 de caravane, dintre care 60 în județele Moldovei.

Caravana din Răuseni a fost finanțată prin Raiffeisen Comunități, acceleratorul de ONG-uri în sustenabilitate al Raiffeisen Bank Romania, prin intermediul Asociației pentru Relații Comunitare. Este a șaptea ediție din anul 2024 din regiunea Moldovei și a 60-a de la înființarea filialei.




 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un botoșănean agresiv cu propria mamă, reținut de polițiști pentru încălcarea ordinului de protecție!

astăzi, 20:10

În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că acesta, în cursul zilei de marți, 17 septembrie a.c., a încălcat obligațiile impuse prin ordinul de protecție emis de o ...

Produse susceptibile a fi contrafăcute, confiscate de polițiști în Botoșani și alte două localități!

astăzi, 19:10

Imobilele aparțineau unor persoane din Botoșani, Dorohoi și Șendriceni, bănuite de comiterea infracțiunii de punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau simil...

Spectacolul „Piese de rezistență” se joacă în acest sfârșit de săptămână la Teatrul „Mihai Eminescu” Botoșani

astăzi, 18:22

Regia artistică: Andrei Măjeri Scenografia: Șteff Chelaru Coregrafia: Victoria Bucun Sound design: Adrian Piciorea Video design: Andrei Cozlac Corepetitor: Incze Katalin Asistent ...