Spălătorie modernă, inaugurată la Maternitatea din Botoșani. „Arată conform standardelor anului 2023” (foto, video)

Lucrările de modernizare au fost realizate „într-un timp record”, în trei luni de zile. 

Spălătorie modernă, inaugurată la Maternitatea din Botoșani. „Arată conform standardelor anului 2023” (foto, video)

Secția de Obstetrică și Ginecologie a Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani are spălătorie la standarde moderne.

Spălătoria Maternității a fost inaugurată, vineri dimineață, după finalizarea unor „lucrări efectuate în timp record”. Slujba de sfințire a fost oficiată de Protopopul de Botoșani, Petru Fercal, alături de un sobor de preoți.  

Valoarea lucrărilor de modernizare se ridică la peste 1,6 milioane de lei, bani alocați din bugetul Consiliului Județean din Botoșani și cel al Spitalului Județean „Mavromati”.

Acum practic dăm funcționalitatea modernă a acestei spălătorii, aici lucrările s-au desfășurat într-un timp record, trei luni de zile, lucrări care s-au ridicat la peste 1,6 milioane de lei, la care se adaugă contribuția din fonduri proprii a Spitalului Județean, undeva la 50.000 de lei (...) Era firesc ca această aripă a Maternității să fie reabilitată în totalitate și iată că avem o funcționalitate modernă. Felicit și echipa managerială a Spitalului Județean „Mavromati” care a reușit să cheltuie toți banii pe care noi i-am pus la dispoziție prin CJ”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean (CJ) din Botoșani.

La ceremonia de sfințire a mai participat echipa managerială a Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani, dar și angajați ai Maternității.

Spălătoria Maternității era o zonă insalubră din cadrul secției. Condițiile din cadrul spălătoriei erau neconforme, iar având în vedere patologia și adresabilitatea pe această zonă, adică nou născuți, gravide, paciente care au nevoie de intervenții chirurgicale deosebite, acest loc era un punct forte de rezolvat și de primă intenție. Cu sprijinul CJ, din fondurile alocate și fondurile proprii, dar și cu sprijinul colegilor mei, domnii ingineri care s-au ocupat într-un timp record împreună cu angajații spitalului, am reușit în trei luni de zile să aducem într-o fază în care această spălătorie să poată oferi condiții de igienă. Eu spun că arată conform standardelor și a condițiilor de igienă conform anului 2023”, a declarat dr. Monica Adăscăliței, managerul Spitalului Județean „Mavromati”.

După finalizarea slujbei, protopopul Petru Fercal a ținut să adreseze cuvinte de laudă și de mulțumire, dar și un îndemn de ocrotire a vieții.

Ne bucurăm de acest moment sfânt, unde s-a invocat Duhul Sfânt ca să sfințească nu doar locul acesta, ci și pe cei care ostenesc aici și vin cu nădejde ca să dobândească tămăduire. Este foarte important să luptăm pentru viață. Viața este cel mai mare dar. De aceea ostenim, ne rugăm, cerem ajutor de la Dumnezeu și împreună lucrăm ca darul vieții să fie ocrotit, ca viața pe pământ să fie ca în rai: binecuvântată, cu mulțumire, pace și dobândirea împărăției celei veșnice. Vă felicităm, ne bucurăm și vă rugăm ca împreună să ducem mai departe credința aceasta curată, dragostea față de semeni, jertfelnicia și mucenicia”, a precizat protopopul de Botoșani, Petru Fercal.

În imaginile de mai jos veți putea vedea cum arăta înainte de modernizare Spălătoria Maternității din Botoșani. 


 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Liceul din Botoșani unde școala și biserica fac front comun pentru binele semenilor. „Descoperim astfel empatia, facem un liant între generații!” (foto, video)

Luni, 26 Februarie 2024
1815

În atelierul de confecții de la Liceul „Alexandru cel Bun” din municipiul Botoșani, elevii anului II A de la Profesională învață dăruind. Adolescenții realizează lenjer...

Campanie derulată la Spitalul din Botoșani, pentru depistarea timpurie a cancerului. „Să nu mai ajungă pacientul când tumora este avansată” (video)

Vineri, 23 Februarie 2024
869

Numărul mare de persoane care sunt diagnosticate cu cancer de-a lungul anilor, dar și faptul că vârsta pacienților îmbolnăviți a scăzut, îi determină pe specialiști să orga...

Încă o secție a unui spital din Botoșani a intrat în colaps. „...a cerut transferul din motive personale” (video)

Joi, 22 Februarie 2024
2066

Pe lângă deficitul de medici întâlnit la Serviciul de Radiologie din cadrul Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani, și Secția de Neurochirurgie a intrat î...