Spălătorie modernă, inaugurată la Maternitatea din Botoșani. „Arată conform standardelor anului 2023” (foto, video)

Lucrările de modernizare au fost realizate „într-un timp record”, în trei luni de zile. 

Spălătorie modernă, inaugurată la Maternitatea din Botoșani. „Arată conform standardelor anului 2023” (foto, video)

Secția de Obstetrică și Ginecologie a Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani are spălătorie la standarde moderne.

Spălătoria Maternității a fost inaugurată, vineri dimineață, după finalizarea unor „lucrări efectuate în timp record”. Slujba de sfințire a fost oficiată de Protopopul de Botoșani, Petru Fercal, alături de un sobor de preoți.  

Valoarea lucrărilor de modernizare se ridică la peste 1,6 milioane de lei, bani alocați din bugetul Consiliului Județean din Botoșani și cel al Spitalului Județean „Mavromati”.

Acum practic dăm funcționalitatea modernă a acestei spălătorii, aici lucrările s-au desfășurat într-un timp record, trei luni de zile, lucrări care s-au ridicat la peste 1,6 milioane de lei, la care se adaugă contribuția din fonduri proprii a Spitalului Județean, undeva la 50.000 de lei (...) Era firesc ca această aripă a Maternității să fie reabilitată în totalitate și iată că avem o funcționalitate modernă. Felicit și echipa managerială a Spitalului Județean „Mavromati” care a reușit să cheltuie toți banii pe care noi i-am pus la dispoziție prin CJ”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean (CJ) din Botoșani.

La ceremonia de sfințire a mai participat echipa managerială a Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani, dar și angajați ai Maternității.

Spălătoria Maternității era o zonă insalubră din cadrul secției. Condițiile din cadrul spălătoriei erau neconforme, iar având în vedere patologia și adresabilitatea pe această zonă, adică nou născuți, gravide, paciente care au nevoie de intervenții chirurgicale deosebite, acest loc era un punct forte de rezolvat și de primă intenție. Cu sprijinul CJ, din fondurile alocate și fondurile proprii, dar și cu sprijinul colegilor mei, domnii ingineri care s-au ocupat într-un timp record împreună cu angajații spitalului, am reușit în trei luni de zile să aducem într-o fază în care această spălătorie să poată oferi condiții de igienă. Eu spun că arată conform standardelor și a condițiilor de igienă conform anului 2023”, a declarat dr. Monica Adăscăliței, managerul Spitalului Județean „Mavromati”.

După finalizarea slujbei, protopopul Petru Fercal a ținut să adreseze cuvinte de laudă și de mulțumire, dar și un îndemn de ocrotire a vieții.

Ne bucurăm de acest moment sfânt, unde s-a invocat Duhul Sfânt ca să sfințească nu doar locul acesta, ci și pe cei care ostenesc aici și vin cu nădejde ca să dobândească tămăduire. Este foarte important să luptăm pentru viață. Viața este cel mai mare dar. De aceea ostenim, ne rugăm, cerem ajutor de la Dumnezeu și împreună lucrăm ca darul vieții să fie ocrotit, ca viața pe pământ să fie ca în rai: binecuvântată, cu mulțumire, pace și dobândirea împărăției celei veșnice. Vă felicităm, ne bucurăm și vă rugăm ca împreună să ducem mai departe credința aceasta curată, dragostea față de semeni, jertfelnicia și mucenicia”, a precizat protopopul de Botoșani, Petru Fercal.

În imaginile de mai jos veți putea vedea cum arăta înainte de modernizare Spălătoria Maternității din Botoșani. 














 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Alianța Dreapta Unită și-a depus candidaturile la Primăria Botoșani și CL! (foto, video)

Marţi, 30 Aprilie 2024
1130

Marți dimineață, membrii Alianței Dreapta Unită și-au depus candidaturile pentru Primăria municipiului Botoșani și pentru Consiliul Local.Astfel, din partea ADU va candida pentru funcția...

O tânără din Botoșani, Ioana Vasilachi: „Străbunicul a ținut să îmi transmită să nu uit niciodată de Dumnezeu, familie și jurământul pe care l-am depus față de țară.”

Luni, 29 Aprilie 2024
9689

Povestea Ioanei Vasilachi își are rădăcinile în comuna Mileanca. O comună despre care nu toată lumea știe prea multe, care este departe de civilizația orășenească, însă care adună o com...

Cel mai mare dispensar medical din mediul rural, realizat într-o comună din Botoșani! (foto, video)

Luni, 29 Aprilie 2024
1305

În comuna Mihai Eminescu din județul Botoșani a fost realizată recepția lucrărilor la cel mai mare dispensar medical uman din mediul rural. Evenimentul a avut loc luni, la ora 13:00.Inv...