Sfatul unui ginecolog din Botoșani pentru tinerele fete: ”Rușinea trebuie să dispară din mintea și vocabularul vostru. Nu sunt acolo să vă judec!”

O întâmplare petrecută zilele acestea în cabinerul unui ginecolog din Botoșani l-a determinat pe medic să transmită un mesaj către tinerele fete.

Sfatul unui ginecolog din Botoșani pentru tinerele fete: ”Rușinea trebuie să dispară din mintea și vocabularul vostru. Nu sunt acolo să vă judec!”

 Dr. Alexandra Ciobanu  Foto: Facebook / Alexandra Ciobanu

Alexandra Ciobanu este medic specialist obstetrică-ginecologie în cadrul Spitalului Municipal Dorohoi. Medicul este cunoscut în mediul online prin sfaturile pe care le oferă femeilor, dar și prin modul deschis, neprotocolar față de paciente.

Zilele trecute, i-a intrat în cabinet o fetiță însoțită de mama sa.

“Am venit cu fetița astăzi, deoarece ei i-a fost rușine să va spună că…”

Așa a început una dintre consultații, la care a participat și mama unei paciente, povestește medicul.

”M-a întristat întâmplarea, deoarece pun mare preț pe comunicarea deschisă între mine și pacientele care îmi calcă pragul. Dragelor, mai ales în ginecologie, rușinea trebuie să dispară din mintea și vocabularul vostru. Vorbiți deschis despre ceea ce va frământă, pentru că este singurul mod în care vă puteți rezolva în întregime problema. Scopul meu este să vă ajut, în măsura în care pot, și știu, să luați cele mai bune decizii pentru sănătatea voastră. Nu sunt acolo să va judec sau să vă condamn deciziile”, a precizat medicul Alexandra Ciobanu.

Specialistul le îndeamnă pe tinere să își găsească un medic cu care să rezoneze și față de care să poată exprima toate temerile.

”Este extrem de important să gășiți un medic cu care să rezonați, și în fața căruia să vă puteți exprima liber. Nu există medicul ideal pentru toată lumea, însă cred că acolo unde se strecoară jena sau teama de a va exprima deschis, nu este locul potrivit pentru voi. Dacă vă este greu să vă exprimați la medic din cauza stresului, puteți veni cu o listă pe care să vă notați ceea ce vă doriți să clarificați: simptome, întrebări, neclarități, curiozități etc. Poate nu este cel mai confortabil loc, însă vizita la ginecolog nu mai trebuie să fie asociată cu rușinea, și sub nici o formă cu teama”, a conchis medicul botoșănean.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Anunț de la AJPIS Botoșani: Beneficiarii de alocații și indemnizații vor primi banii începând de luni!

astăzi, 19:50

Suma totală platită este  de 6.413.129  de lei. Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc: - Alocația lunară de plasament - Alocația lunară de plasament pentru copilul c...

Taxe și impozite mai mari de la 1 ianuarie 2025, odată cu creșterea salariului minim!

astăzi, 18:50

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că de la 1 ianuarie salariul minim brut pe economie va fi 4.050 de lei. Aceasta este a treia mărire a salariului minim pe anul acesta. De la anul, în caz...

Ateliere de interpretare a textului CreativLit pentru profesori, organizate de Memorialul Ipotești!

astăzi, 17:50

Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu”, instituție din subordinea Consiliului Județean Botoșani, intenționează să organizeze în ultima săpt...