O botoșăneancă a sunat la Ambulanță în timp ce se afla în spital: ”Am mers de patru ori pe la toate ușile, au venit două asistente care urlau la mine să îmi las „plodul” și să…”

I s-a rupt apa noaptea, în timp ce era internată cu celălalt copil. Pentru că nimeni nu îi auzea strigătele, femeia a sunat la Ambulanță.

Asistentele i-au spus mamei să lase copilul de un an și jumătate în spital, la Pediatrie, iar ea să meargă la Maternitate să nască. După ce mama a trecut prin travaliu, copilul s-a născut, în cele din urmă, prin cezariană de urgență.

O cititoare Totul Despre Mame a scris povestea ei de naștere la Dorohoi, în 2019, când i s-a declanșat travaliul prematur, în timp ce ea era internată la Pediatrie cu băiețelul ei de un an și jumătate. Pentru că în momentul în care i s-a rupt apa nu a găsit niciun cadru medical în secție, ea a fost nevoită să sune la Ambulanță.

Iată povestea, așa cum a fost transmisă de mama din Dorohoi:

„M-am internat la ora 21:00, cu un copil de 1 an și 6 luni, pe sectia de Pediatrie, pentru fimoză. După un scurt control făcut copilului, am fost duși în salon. Copilul, speriat după control, nu se dezlipea de mine. La ora 3:10 noaptea, fiind gravidă în aproape 7 luni, mi s-a rupt apa.

Am mers de 4 ori pe la toate ușile

M-am ridicat, m-am schimbat, mi-am luat copilul în brațe și am ieșit pe hol, să gasesc o asistentă sau pe cineva. Am intrat în toate încăperile, am strigat cu disperare, în speranța că cineva îmi simte disperarea. Eram singuri pe toată secția. Am repetat plimbatul pe la toate ușile de 4 ori. Neavând de ales, am sunat la Ambulanță și am povestit ce mi se întâmplă. Am mers și am strigat iar pe hol, cu ei în telefon.

Cei de la Ambulanță au sunat mai departe și au venit două asistente, foarte vulgare verbal, care urlau la mine să îmi las „plodul” în pătuțul de fier, singur, și să merg să nasc! Am așteptat lângă copilul meu până a venit soțul, care era deja pe drum, și apoi am plecat să nasc. Cel mai greu și dureros drum a fost cel de la Pediatrie la Maternitate.

Am născut prin cezariană de urgență

Ajunsă la Maternitate, am stat cu dureri până la 9 dimineața când, la control, au constatat că bebe aproape nu se mai oxigena și am ajuns la cezariană de urgență. Au trecut 4 ani de atunci și noi suntem bine. Îi mulțumim doamnei doctor Gherasim, care ne-a salvat viața, ea fiind cea care a intrat în tură în acea dimineață”.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Anunț de la AJPIS Botoșani: Beneficiarii de alocații și indemnizații vor primi banii începând de luni!

Friday, 18 October 2024

Suma totală platită este  de 6.413.129  de lei. Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc: - Alocația lunară de plasament - Alocația lunară de plasament pentru copilul c...

Taxe și impozite mai mari de la 1 ianuarie 2025, odată cu creșterea salariului minim!

Friday, 18 October 2024

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că de la 1 ianuarie salariul minim brut pe economie va fi 4.050 de lei. Aceasta este a treia mărire a salariului minim pe anul acesta. De la anul, în caz...

Ateliere de interpretare a textului CreativLit pentru profesori, organizate de Memorialul Ipotești!

Friday, 18 October 2024

Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu”, instituție din subordinea Consiliului Județean Botoșani, intenționează să organizeze în ultima săpt...