Șefa secției ATI trage un semnal de alarmă: „Suntem subdimensionați ca spațiu, iar evacuarea este aproape imposibilă” (video)

Șefa Secției de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) din cadrul Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani trage un semnal de alarmă cu privire la spațiul în care secția își desfășoară activitatea. Locul care deservește pacienților de pe terapie intensivă este subdimensionat.

Mai mult decât atât, secția este amplasată tocmai la etajul al VII-lea al unității sanitare, motiv pentru care evacuarea în caz de urgență este aproape imposibilă.

Noi deja de ceva timp suntem subdimensionați ca și spațiu, aparatura este din ce în ce mai multă, spațiul de depozitare este limitat. Dar nu mai vorbim și despre faptul că suntem amplasați la etajul 7 al spitalului, iar când vorbim pe partea de evacuare în caz de incident, partea de evacuare este aproape imposibilă”, a declarat dr. Claudia Malancea, șeful Secției de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) din cadrul Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani.

Potrivit acesteia, situația a fost prezentată atât conducerii Consiliului Județean, cât și managerului spitalului din momentul respectiv.

Eu personal am prezentat situația la nivel de Consiliu Județean, am prezentat la momentul respectiv și conducerii spitalului, sunt lucruri care sunt discutate și bine cunoscute. Soluții momentan nu am primit”, a adăugat Claudia Malancea.

În plus, din totalul de 40 de paturi alocate Secției ATI pe toate cele trei compartimente, doar 20 sunt în sediul de pe Marchian.

La noi trebuie respectate niște norme, niște dimensiuni specifice pentru pacienții de terapie intensivă, deoarece la partea de mobilizare a unui pacient de terapie intensivă este necesar mult personal și atunci și spațiul trebuie să fie generos”, a completat șefa secției ATI.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Viitorii consilieri locali de la PNL au planuri și cu Poliția Locală! (Video)

astăzi, 15:33

Aleșii, care vor ocupa de la finalul acestei luni scaunele de consilieri locali din partea PNL, au luat în vizor și Poliția Locală a Municipiului Botoșani. Viitorii consilieri locali spu...

Gala Excelenței în Educație: Olimpici botoșăneni premiați pentru rezultate remarcabile! (Foto, Video)

astăzi, 13:51

Ziua de vineri a fost dedicată elevilor și profesorilor botoșăneni care, de-a lungul anului școlar 2023 – 2024, au obținut rezultate excepționale la concursurile la care au participat. ...

Ce vor să facă viitorii consilieri locali de la PNL cu Sala Polivalentă „Elisabeta Lipă”! (Foto, Video)

astăzi, 12:40

La sediul de partid al Partidului Național Liberal (PNL) – Filiala Botoșani, formațiunea politică și-a prezentat consilierii locali care își vor prelua mandatele la finalul acestei l...