Deficit de personal la ATI în Botoșani, vin psihologi de pe alte secții pentru a-i sprijini pe pacienți (video)

Această secție este împărțită pe trei compartimente: cel din Marchian, de la Maternitate și de la Pediatrie. În total, pe toate compartimentele sunt 40 de paturi, dintre care 20 sunt în Marchian, 13 la Maternitate și 7 la Pediatrie. 

Lipsa personalului medical se resimte și pe Secția de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani.

Potrivit medicului Claudia Malancea, șeful Secției de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) a unității sanitare, deficitul este pe toate categoriile de personal, iar la unele este de chiar 100%. Aceasta spune că de la venirea ei la Botoșani nu a existat psiholog pentru pacienții de pe această secție.

Având în vedere specificul pacientului de terapie intensivă este foarte important un psiholog, pentru că avem pacienți care au un termen de ședere și de 30 de zile, am avut și un caz de peste 60 de zile cu ședere doar pe terapie intensivă. Nu este o situație ușor de gestionat pentru un pacient. De când sunt la Botoșani nu a existat psiholog, dar mai solicităm în cazuri extreme și în limita posibilităților psihologii din cadrul spitalului, iar noi în fiecare zi facem pe psihologul”, a declarat dr. Claudia Malancea, șeful Secției de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) din Botoșani.

Sunt vacante 7 posturi de medici pe toate compartimentele. Pe partea de asistenți medicali sunt vacante un număr de 13 posturi, dintre care 7 sunt pentru sediul din Marchian, 3 la Pediatrie și 3 la Maternitate.

De asemenea, sunt disponibile 19 posturi de infirmieri, dintre care 11 sunt alocate pentru Marchian, 6 la Pediatrie și 2 la Maternitate. Nici pe partea de brancardieri situația nu este cea mai bună, fiind neocupate 20 de locuri. 10 sunt disponibile pentru sediul din Marchian, 5 la Pediatrie și 5 la Maternitate.

Mai sunt vacante un post de inginer, unul de psiholog și două de fiziokinetoterapeut.

Noi suntem în deficit pe toate categoriile de personal. Secția ATI a Spitalului „Mavromati” este împărțită pe trei compartimente. La posturile care sunt deja vacante mai adăugăm și concediile de creștere copil sau cele medicale care apar neprevăzut și nu le putem controla. Ca și procent ar fi cam 5 – 10% din personalul actual pe unele categorii, iar pe alte categorii 100%, pentru că psiholog, fiziokinetoterapeuți și inginer nu avem deloc”, a completat Claudia Malancea.

Pe lângă lipsa personalului se mai adaugă și faptul că un medic a părăsit colectivul secției din motive personale.

Din cadrul secției noastre avem o colegă care a plecat la începutul acestui an. Dumneaei nefiind din localitate și-a dorit să fie alături de familia ei la Iași, s-a înscris la un concurs și a intrat la Iași”, a adăugat medicul Claudia Malancea.

Secția ATI a Spitalului Județean „Mavromati” beneficiază de un număr de 40 de paturi, dintre care 20 sunt alocate în Marchian, 13 la Maternitate și 7 la Pediatrie. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Viitorii consilieri locali de la PNL au planuri și cu Poliția Locală! (Video)

astăzi, 15:33

Aleșii, care vor ocupa de la finalul acestei luni scaunele de consilieri locali din partea PNL, au luat în vizor și Poliția Locală a Municipiului Botoșani. Viitorii consilieri locali spu...

Gala Excelenței în Educație: Olimpici botoșăneni premiați pentru rezultate remarcabile! (Foto, Video)

astăzi, 13:51

Ziua de vineri a fost dedicată elevilor și profesorilor botoșăneni care, de-a lungul anului școlar 2023 – 2024, au obținut rezultate excepționale la concursurile la care au participat. ...

Ce vor să facă viitorii consilieri locali de la PNL cu Sala Polivalentă „Elisabeta Lipă”! (Foto, Video)

astăzi, 12:40

La sediul de partid al Partidului Național Liberal (PNL) – Filiala Botoșani, formațiunea politică și-a prezentat consilierii locali care își vor prelua mandatele la finalul acestei l...