Reabilitare de amploare în cadrul secției de Pediatrie a Spitalului Județean “Mavromati”

Reabilitare de amploare în cadrul secției de Pediatrie a Spitalului Județean “Mavromati”

Secția exterioară  de Pediatrie a Spitalului Mavromati se afla în acest moment într-un amplu proiect de reabiltare, urmând ca, în viitorul apropiat să se facă investiții majore și în cadrul secției de Balneofizioterapie și de recuperare neuropsihomotorie.

“La această ora se desfășoară  lucrări de reabilitare în corpul de clădire D, în cadrul secției de Chirurgie infantilă Pediatrie II. S-au reabilitat etajul 1 și casa scărilor, urmând să se reabiliteze și parterul. La finalul lucrărilor va fi pus un linoleum antibacterian. S-au făcut lucrări de investiții în corpul A, cel de la poartă, în care s- au renovat Radiologia și cabinetele de la parter, lucrările fiind aproape finalizate”, a explicat Livia Mihalache, managerul Spitalului Județean.

Aceste lucrări de reabilitare și modernizare ar fi trebuit să înceapă cu mult timp în urmă  dar datorită faptului că nu au existat fonduri suficiente lucrările au fost amânate.

“Ca să renovăm cele patru tronsoane, la momentul actual, avem nevoie de 1.300.000 de lei” ”, a mai adăugat Livia Mihalache.

În ceea ce privește reabilitarea Spitalului de Psihiatrie, lucrurile par să fie mai complicate  datorită faptului ca acel spital datează din 1890.

Clădirea respectivă se află  într-un grad de degradare destul de mare încât o soluție ar fi construirea unui nou spital.

“Nu putem interveni pe structurile de rezistență, nu putem să facem renovări extinse pentru că nu suportă structura clădirii“a mai explicat managerul Spitalului Județean

(Anca Savel)

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Cinstim astăzi Izvorul Tămăduirii; Cinstirea Sfintei Icoane a Maicii Domnului Siriaca de la Mănăstirea Ghighiu; Sf. Ap. Simon Zilotul (Harţi)

astăzi, 07:00
1

În fiecare an, în vinerea din Săptămâna Luminată, creştinii ortodocşi sărbătoresc praznicul Izvorul Tămăduirii. Sărbătoarea aceasta este în strânsă legătură...

În prag de Bac, universitățile asigură pregătire gratuită pentru elevi. Cursurile se țin online, hibrid sau fizic!

Joi, 9 Mai 2024
129

Universitatea Politehnică din București oferă cursuri de pregătire pentru examenele de Matematică și Fizică, adaptate la nivelul cerințelor din Bacalaureat, dar și cursuri de pregătire pentr...

Peste 160 de sancțiuni au fost aplicate de polițiști în ultimele 24 de ore!

Joi, 9 Mai 2024
88

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 4 acțiuni punctuale în cadrul planului Blocada, acționând în sistem integrat împreună cu jandarmii și au...