Primii pacienţi cu suspiciune de coronavirus la Botoșani. Din fericire nu s-au confirmat

Primii pacienţi cu suspiciune de coronavirus la Botoșani. Din fericire nu s-au confirmat

Cadrele medicale au transportat, în cursul zilei de duminică, primii pacienţi cu suspiciune de coronavirus.

Din fericire, temerile s-au infirmat, astfel că la Botoşani virusul nu este încă prezent. Incidentul a avut loc duminică dimineaţă, când o femeie din municipiu a sunat la 112, panicată de faptul că băieţelul ei de trei ani se simţea tot mai rău.

Motivul panicii era alimentat şi de faptul că femeia, cu soţul ei şi copilul, erau întorşi dintr-o zonă cu risc din Italia de câteva zile şi erau în autoizolare la domiciliu.

Astfel, cadrele medicale au luat decizia ca la locuinţa acestora să fie trimisă ambulanţa specială, pentru victime multiple, a ISU.

În autospecială au urcat un medic, un asistent şi doi paramedici, copilul fiind preluat împreună cu mama lui, deşi aceasta nu avea niciun simptom, cu o targă specială, destinată izolării complete apacietului de mediul exterior, cei doi fiind transportaţi la Secţia de Boli Infecţioase.

Ulterior, medicii specialişti au putu determina faptul că băieţelul nu prezenta simptomele infecţiei cucoronavirus, fiindu-i prescris un tratament pentru afecţiunea de care suferea, care l-a făcut să aibă febră foarte mare şi diaree.

 

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cod galben de ploi și grindină în șapte localități din Botoșani!

astăzi, 17:55
92

Până la ora 18:35, localitățile Dorohoi, Șendriceni, Vârfu Câmpului, Cândești, Brăești, Văculești și Lozna se vor afla sub o atenționare meteorologică tip cod galbe...

Meseria de salvator, prezentată elevilor unui liceu din județul Botoșani! (galerie foto)

astăzi, 17:10
30

Peste 200 de tineri de la Liceul „Regina Maria” din municipiul Dorohoi au aflat, astăzi, cum pot să devină pompieri. Pașii ce trebuie urmați pentru a putea îmbrăca haina de sal...

Șefii MAI băgați în ședință de prefectul Sorin Cornilă: „Ne dorim ca efectivele de ordine publică să aibă o prezență vizibilă și activă în teren!” (foto)

astăzi, 15:48
101

Prefectul județului Botoșani, Sorin Cornilă, a convocat, luni, o ședință operativă cu șefii structurilor MAI din județ.La întălnirea de lucru au participat Comisar șef Costî...