Bucătăria Spitalului Județean a intrat în renovare după ce a fost verificată de către Protecția Consumatorului. Inspectorii au identificat două spații în care, din cauza umezelii, se formase mucegai. Camerele au fost închise temporar până la remedierea situației.
Managerul Spitalului Județean, Livia Mihalache, a declarat că aceste spații erau utilizate pentru curățarea legumelor și a luat o serie de măsuri în acest sens.
“Noi am trecut imediat la reparații și renovări, dar nu vor fi de durată, pentru că, din cauza umezelii, se va degrada”, a explicat managerul Spitalului Județean, Livia Mihalache.
Managerul spitalului mai spune că s-au făcut investiții în ustensilele ce țin de bucătărie, toate fiind noi și din inox, iar în ceea ce privește pozele distribuite de cei de la OPC din care reiese situația dezastruoasă din cadrul bucătăriei spitalului, Livia Mihalache declară că “domnii au fotografiat doar ceea ce au dorit ei să fotografieze. Ei nu au cerut acordul nimănui și într-un sfert de oră pozele au apărut în presă”.
Chiar dacă nu s-a pus accent pe îmbunătățirea ustensilelor de bucătărie și dotarea spațiului de gătit, managerul spitalului a declarat că a preferat să asigure mai întâi “buna funcționare a spitalului, stocul de medicamente, materialele sanitare și hrana de bună calitate”.
În privința stocului de măști sanitare, Livia Mihalache a afirmat că sunt insuficiente, în condițiile în care prețurile au crescut chiar și de 40-50 de ori. “De la 0,6 bani am cumpărat cel mai ieftin cu 2,5 lei bucata. Firma cu care avem contract nu a mai furnizat aceste măști cu prețul vechi”.
(Anca Savel)