Prefectul, apel în ședință înaintea sărbătorilor Pascale: „Vorbim despre siguranța botoșănenilor...” (foto, video)

În cadrul ședinței de Colegiu Prefectural de săptămâna trecută s-au discutat măsurile pe care autoritățile competente trebuie să le ia înaintea sărbătorilor Pascale.

Prefectul, apel în ședință înaintea sărbătorilor Pascale: „Vorbim despre siguranța botoșănenilor...” (foto, video)

   Foto: Știri Botoșani/Florin Timofte

Ca în fiecare an, Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) și Direcția de Sănătate Publică (DSP) din Botoșani desfășoară controale înainte de Paști în mai multe unități de profil.

Este vorba despre abatoare, unități tranșare, procesare carne; procesare lapte; carmangerii, măcelarii, etc; unitati de alimentație publică de tip pizzerii, cantine, unități de catering, restaurante care livreaza hrană preparată consumatorilor finali în incinte sau în sistem de livrare la comanda, take- away, drive-in, etc.; restaurante, pensiuni; cofetării, patiserii, laboratoare de cofetărie/patiserie, cafenele; unități de tip hipermarket/supermarket, magazine alimentare, depozite alimentare etc.

„Fac un apel la dumneavoastră să manifestați o atenție sporită la producătorii și comercianții de produse alimentare specifice pentru această perioadă, pentru că vorbim despre siguranța botoșănenilor și trebuie să fim cu toții atenți la acest aspect, foarte important pentru noi toți”, a declarat Sorin Cornilă, prefectul județului Botoșani.

În sprijinul cetățenilor, Direcția de Sănătate Publică (DSP) din Botoșani are un număr de telefon de permanență, 0745.61.90.74, la care răspunde personalul specializat din cadrul instituției, disponibil non-stop.

În perioada Sărbătorilor Pascale, Serviciul de Control în Sănătate Publică din cadrul DSP Botoșani va asigura, prin inspectorii din cadrul celor două compartimente, serviciul de permanență pentru rezolvarea imediată a unor eventuale evenimente/situații cu impact pe sănătatea publică, conform competențelor Ministerului Sănătății, atât în domeniul alimentar, cât și în domeniul unităților sanitare (cum ar fi apariția unui focar de toxiinfecție alimentară sau de boală transmisibilă, a altor posibile incidente cu impact asupra sănătății publice).

Despre sacrificarea mieilor

Sacrificarea mieilor se va realiza în unități de abatorizare, autorizate sanitar veterinar pentru sacrificarea de ovine și publicate pe site-ul ANSVSA. Este interzisă organizarea și amenajarea locurilor speciale pentru sacrificarea mieilor în zonele în care au fost impuse restricții din motive de sănătate a animalelor.

Pe teritoriul județului Botoșani sunt cinci unități autorizate sanitar veterinar pentru sacrificare miei, nu au fost solicitări pentru deschiderea de puncte temporare de sacrificare miei.

 




 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Teatrul ”Vasilache” din Botoșani pleacă cu ”Micul Prinț” la Galați!

astăzi, 08:23

După participarea la Festivalul Internaţional „Matei Vişniec” dn Suceava, „Micul Prinţ” şi Teatrul pentru Copii şi Tineret „Vasilache” din Botoșani pleacă d...

Bursă instituită în memoria botoșăneanului mort în tragicul accident de la Vaslui!

astăzi, 07:52
249

La doar o zi după moartea sa, firma Rodbun, unde tânărul de 35 de ani era director tehnic, anunță instituirea unei burse în amintirea acestuia.Pentru a-i cinsti memoria, conducerea...

Botoșănenii au ieșit la picnic pe stradă, în miez de noapte!

astăzi, 07:30
320

Nu a durat mult distracția, pentru că au fost luați la întrebări de polițiștii locali.Vineri, în jurul orei 22:45, ca urmare a imaginilor surprise de polițiștii locali din disp...