Post unic scos la concurs pentru un spital din Botoșani. „Sperăm să prezinte interes pentru specialiști” (video)

„să nu mai fie nevoiți pacienții să plece în centrele universitare...”

Post unic scos la concurs pentru un spital din Botoșani. „Sperăm să prezinte interes pentru specialiști” (video)

Dr. Monica Adăscăliței, managerul Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani, a anunțat în cadrul unei conferințe de presă că a fost scos la concurs un post unic în cadrul unității sanitare. Conferința a fost organizată cu ocazia Zilei Internaționale a Bolilor Rare, marcată pe 29 februarie.

Este vorba despre un post de medic specialist în genetică medicală.

Angajăm specialiști care vor veni la Botoșani tocmai pentru a veni în sprijinul posibilelor cazuri care ar putea fi descoperite în fază incipientă la Botoșani și să nu mai fie nevoiți pacienții să plece în centrele universitare. Sperăm ca acest post să prezinte interes pentru specialiștii în genetică medicală și să se prezinte la concursul care va avea loc la Spitalul Județean. Fiind un post unic a putut fi scos la concurs. Ne dorim să facem aceste investigații la Botoșani”, a declarat dr. Monica Adăscăliței, managerul Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani.

Specialiștii spune că 70% din bolile rare sunt genetice

Medicul Carmen Zaboloteanu, șefa Secției de Neonatologie din cadrul Maternității Botoșani, a precizat că este mare nevoie de un astfel de specialist la Botoșani, deoarece 70% din bolile rare sunt genetice.

„Este foarte important un genetician, cel puțin în bolile neonatale sau pedriatice, pentru că de multe ori se intuiesc bolile de către medicul specialist. Medicul genetician este cel care se ocupă cu tot ce înseamnă boală rară, boală genetică având în vedere că 70% dintre bolile rare sunt genetice și necesită această abordare a medicului specialist”, a declarat dr. Carmen Zaboloteanu, șefa Secției de Neonatologie din cadrul Maternității din Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Aleșii de la județ au mutat ședința ordinară în online, un consilier îi cere Doinei Federovici socoteală cu datoriile! (video)

Vineri, 26 Iulie 2024
391

Ședința ordinară a Consiliului Județean aferentă lunii iulie a fost organizată, vineri, 26 iulie, în online.Toate proiectele existente pe ordinea de zi au trecut de votul consilierilor...

Cătălin Flutur aduce acuzații grave la adresa lui Valeriu Iftime: „PNL și PSD au făcut un troc la nivel mare...”

Vineri, 26 Iulie 2024
818

La aproximativ o lună de la alegerile locale din 9 iunie 2024, mai exact pe 1 iulie, Cătălin Flutur a avut și prima reacție. Atunci, liberalul care a pierdut cursa pentru funcția de primar al mu...

Persoane dispărute și date în urmărire națională sau internațională, depistate cu ajutorul aplicației e-Dac la Botoșani! (video)

Vineri, 26 Iulie 2024
367

De la începutul lunii aprilie 2024, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani au fost dotați cu terminale mobile, având instalată aplicația e-DAC...