Pacienți din Botoșani chemați la spital, alții lăsați în așteptare. „Nici nu mai știu cum să fac...”

În urmă cu două săptămâni, bolnavii primeau asigurări din partea conducerii unității sanitare din Botoșani că problemele le vor fi rezolvate.

Pacienți din Botoșani chemați la spital, alții lăsați în așteptare. „Nici nu mai știu cum să fac...”

Mai mulți pacienți s-au plâns, la finalul lunii noiembrie, că încearcă de luni de zile să se programeze pentru consult în vederea internării la Spitalul de Recuperare „Sfântul Gheorghe”, însă acest lucru pare imposibil de realizat. Deși s-au prezentat cu aproximativ o oră înainte de deschiderea ghișeului pentru programări, pacienții au fost întâmpinați cu o singură replică la nici 15 minute de la începerea programului: „Gata, nu mai sunt bonuri!”.

Atunci au ajuns la capătul răbdării și au decis să sesizeze această problemă și conducerii unității sanitare. Au primit promisiuni că după luni de așteptare nemulțumirile le vor fi rezolvate.

„Speram ca măcar după sărbători să mă internez...”

Dacă unii au fost chemați la spital sau chiar deja consultați, alții „sunt trecuți pe o listă de așteptare”.

Nici nu mai știu cum să fac, trebuia să fac recuperare în octombrie sau cel târziu în noiembrie, că am stat internată în mai. La sfârșitul lui ianuarie am din nou programare la neurochirurg, sa vadă dacă s-a îmbunătățit sau a stagnat boala. Speram ca, măcar după sărbători, la începutul lui ianuarie, să mă internez”, ne-a declarat în urmă cu o zi o pacientă.

Listă de așteptare cu pacienți

Cătălin Dăscălescu, managerul Spitalului de Recuperare „Sfântul Gheorghe” din Botoșani, a declarat pentru Știri.Botoșani.Ro că unii pacienți au fost contactați în vederea programării chiar la scurt timp de la sesizarea problemei, însă pentru unele specializări nu erau locuri disponibile așa că au fost trecuți pe o listă de așteptare.

Unii au fost la consultație deja, iar alții sunt pe lista de așteptare ori urmează să fie consultați. Absolut toți pacienții care nu au fost sunați până acum se află pe o listă de așteptare, iar în momentul în care se vor elibera locuri pentru programare vor fi sunați”, a declarat Cătălin Dăscălescu, managerul Spitalului de Recuperare „Sfântul Gheorghe” din Botoșani.

Mai mult decât atât, Cătălin Dăscălescu a precizat că luna decembrie este mai scurtă, iar de la începutul săptămânii viitoare unitatea sanitară urmează să intre în programul administrativ, timp în care se va face curățenie, deratizare și dezinfecție.

Este lună scurtă, este decembrie și majoritatea medicilor își iau concediu, noi intrăm în program administrativ de luni, adică facem deratizare, dezinfecții și e program scurt, de asta și mai puține programări. Dar vor fi toți, pe rând. Cei care au avut anumite doleanțe legate de un medic la care să meargă la consult vor fi contactați în perioada următoare, iar cei care au vrut doar la specializarea respectivă au fost contactați cum s-a găsit loc liber. De exemplu, cine a vrut la reumatologie a prins chiar a doua sau a treia zi loc”, a adăugat managerul unității spitalicești.

Potrivit managerului, din luna ianuarie programările vor suferi mici modificări. Mai exact, toți pacienții vor fi trecuți pe o listă de așteptare, iar în funcție de ordinea în care au fost notați pe acea listă bolnavii vor fi sunați pentru a fi programați.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Noul șef al Poliției Locale este oficial membru ATOP Botoșani! (foto, video)

Joi, 25 Aprilie 2024
890

Lucian Deleanu este noul director executiv al Poliției Locale, funcție pe care o exercită cu caracter temporar până când postul va fi scos la concurs. Acesta ocupa funcția de șef Ser...

Circ politic în ședința de CL la Botoșani, Cosmin Andrei deranjat de limbajul unui consilier. „Mai vociferează colegii mei din partea dreaptă...” (video)

Joi, 25 Aprilie 2024
1348

Joi, 25 aprilie, a avut loc ședința ordinară a Consiliului Local a Primăriei municipiului Botoșani. Lupta electorală care bate la ușă i-a făcut pe aleșii locali să se trezească din scaune ...

Premieră în CL: Președinte de ședință numit fără scandal! (foto, video)

Joi, 25 Aprilie 2024
582

În ședința ordinară a Consiliului Local din cursul zilei de joi, 25 aprilie, pe ordinea de zi s-a aflat și proiectul ce vizează alegerea unui nou președinte de ședință pentru următoare...