Medic botoșănean, sfaturi pentru părinți: ”E important de știut!”

Un medic din Botoșani îi sfătuiește pe părinți să își observe cu atenție copiii și să acționeze doar în funcție de simptomele reale ale unei boli.

Medic botoșănean, sfaturi pentru părinți: ”E important de știut!”

   Foto: totuldespremame.ro

Potrivit dr. Diana Anca Sauciuc, medic specialist ORL, în această perioadă, o mulțime de părinți se îngrijorează pentru că tusea micuților lor pare să dureze mai mult decât ar fi de așteptat. Însă nu trebuie să se îngrijoreze dacă, deși tușește, copilul are o stare generală bună.

”E important de știut că simptomele unei răceli pot persista adesea mai mult decât ne imaginăm. De fapt, nu e neobișnuit ca tusea să continue zile întregi, uneori chiar până la două săptămâni. Dacă copilul dumneavoastră se simte în rest bine, nu ar trebui să vă îngrijorați”, transmite medicul din Botoșani.

Pentru a face această perioadă mai ușoară, medicul le recomandă părinților să încerce anumite măsuri simple și eficiente.



”Consumul adecvat de lichide ajută la menținerea hidratării și poate contribui la reducerea simptomelor. De asemenea, folosirea unui spray cu apă de mare poate fi utilă pentru a ameliora congestia nazală. Dacă copilul are peste doi ani, administrarea unei lingurițe cu miere de albine, înainte de culcare, nu doar că poate fi o plăcere pentru el, dar și ajută la calmarea tusei”, sunt câteva dintre soluțiile oferite de dr. Sauciuc.

Așadar, în ciuda faptului că tusea și alte simptome pot să persiste mai mult decât am crede, există soluții simple și accesibile care pot face această perioadă mai ușor de gestionat, este mesajul medicului botoșănean.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mesajul prefectului Sorin Cornilă cu ocazia Sărbătorilor Pascale!

astăzi, 12:22
18

Sorin Cornilă, prefectul județului Botoșani, a transmis un mesaj pentru botoșăneni cu ocazia Sărbătorilor Pascale.Redăm mai jos mesajul integral: „Dragi botoșăneni,...

Lumina Sfântă, miracol al ortodoxismului, va fi adusă sâmbătă seară de la Ierusalim şi distribuită tuturor parohiilor!

astăzi, 12:06
37

Lumina Sfântă, simbol al Învierii lui Iisus, va fi adusă şi în acest an de la Ierusalim, sâmbătă seara, de către părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, Superiorul A...

FC Botoșani – FC Voluntari, astăzi de la ora 14:30

astăzi, 10:40
148

FC Botoșani și FC Voluntari se întâlnesc astăzi în etapa a opta a play-out-ului Superligii.Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Voluntari!FC Botoșani are un total de 2...