Pacient salvat de medicul botoșănean care vreme de două luni nu a fost lăsat să intre în sala de operație

Atunci când în actul medical intervin orgoliile, singurii care au de suferit sunt pacienții.

Pacient salvat de medicul botoșănean care vreme de două luni nu a fost lăsat să intre în sala de operație

Medicul Paul Turcoman este originar din Botoșani și activează în cadrul Centrului de Cardiologie Intervențională de la Spitalul Județean de Urgență ”Sf. Ioan cel Nou” Suceava.

Un pacient cu infarct miocardic a fost salvat de medicii Paul Turcoman și Laurian Blaga. Și nu a fost singurul caz cu final fericit. După ce au fost lăsați să intre în sala de intervenții cardiologice, medicii salvează vieți aproape în fiecare zi prin stentare.


Salvatorii s-au întors în sala de operații

Joi, cei doi medici au salvat de la moarte un bărbat de 44 de ani, fără antecedente personale patologice semnificative, care s-a prezentat in Unitatea Primiri Urgențe de la Spitalul Județean Suceava cu infarct miocardic. Coronarografia a evidențiat o afectare multivasculară, au explicat cei doi medici cardiologi.

Aceștia au decis efectuarea angioplastiei cu două stenturi la nivelul arterei coronare drepte, cu rezultat final bun, bărbatul fiind la acest moment stabil.

Reamintim că cei doi medici nu au fost lăsați să intre în sala de intervenții cardiologie mai bine de două luni, în urma unui conflict cu managerul Spitalului Județean Suceava, dar și cu un alt coleg, neținându-se cont atunci de interesele pacienților, ci de lupta de orgolii, relatează informatiata.ro.

Mai mult, cei doi medici s-au trezit cu ușa cabinetului spartă cu ranga și cu obiecte personale lipsă (printre acestea parafele).

Medicul Paul Turcoman s-a născut în Botoșani, unde a urmat cursurile Colegiului Național ”Mihai Eminescu”, studiind apoi Cardiologia Intervențională la Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cuvintele inspiraționale ale unui profesor din Botoșani către elevul său olimpic: ”În clipele când îți scriu aceste rânduri…” (Foto)

astăzi, 09:35
201

Or Botoșanii dispun de o bogăție uriașă. Începând cu cele mai importante colegii și terminând cu ultimul cătun al județului, găsim profesori dedicați, dispuși să ofere ma...

”LOC DE DAT CU ... EPIGRAMA” - 300

astăzi, 08:41
42

Georgică Manole, în recentul volum, publicat la Editura Stef, Iași, ”Cu, de, la, în, pe, prin, sub, către, contra... cărților epigramiștilor”, zici - undeva - că ”...

Eduard Florescu rupe tăcerea după acuzațiile de blat: ”Oameni de nimic!”

astăzi, 08:12
249

Dinamo a avut de suferit cel mai rău de pe urma acestui rezultat pentru că a coborât pe loc direct retrogradabil, iar suporterii au răbufnit. Ulterior, pe rețelele sociale, a părut un scurt...