O dietă care a devenit populară în ultima perioadă poate duce la moarte subită sau prematură

O dietă care a devenit populară în ultima perioadă poate duce la moarte subită sau prematură

Privarea de mâncare între anumite ore, dietă denumită post intermitent, a devenit populară în ultima perioadă pentru că are rezultate rapide. Cei care vor să slăbească pot mânca tot ce vor, dar numai în decursul a câteva ore din zi. De exemplu, unii adepți stau și 20 ore nemâncați și recuperează în celelalte patru.

O practică deloc sănătoasă, avertizează un studiu recent, mai ales pentru persoanele de peste 40 de ani. Pentru că săritul peste mese ne poate aduce boli de inimă și, în cele din urmă, un deces prematur.

Medicul nutriționist Anca Hâncu a explicat la Digi24 că această dietă care este acum la modă, cea care se referă la o singură masă pe zi, e una dintre cele mai nesănătoase, deoarece duce la tulburări de metabolism, creșterea colesterolului și a tensiunii, poate duce la moarte prematură sau subită. Va activa foarte mult senzația de foame, crescând un hormon al foamei, duce la tulburări de comportament alimentar.

Principalul pericol e foamea extremă. Această dietă poate produce scădere rapidă în greutate, dar pe termen lung nu e sustenabilă. Oamenii restricționează alimentația într-o anumită perioadă, dar mănâncă ce vor ei, mănâncă alimente care nutrițional nu sunt valoroase.

Echilibrul dintre cantitate și calitate e foarte important. Cel mai bun model alimentar este - trei mese pe zi plus două gustări, putem mânca mai puțin la o masă. Oricine dorește să scadă în greutate trebuie să urmeze regula timpului, să scazi un kilogram de săptămână, a declarat medicul.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

astăzi, 19:49
110

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
65

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
70

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...