Noul director de îngrijiri de la „Mavromati”: „Este un post dificil și l-am preluat în niște condiții dificile” (video)

Este al treilea director de îngrijiri numit interimar în decurs de câteva luni, după ce fostul director a ajuns să fie anchetat penal într-un dosar de corupție.

Noul director de îngrijiri de la „Mavromati”: „Este un post dificil și l-am preluat în niște condiții dificile” (video)

Asistent Geanina Temciuc ocupă funcția de director de îngrijiri în cadrul Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani de aproximativ două săptămâni.

Cadrul medical este al treilea numit interimar pe această funcție, după ce Coca Crîșmaru a fost demisă din funcție fiind anchetată penal în dosarul șpăgilor de angajare. Astfel, în luna decembrie a fost numită pe această funcție asistenta Dana Șcarlii.

La o lună după numirea interimară a Danei Șcarlii a fost numită pe funcție asistenta Ramona-Ionela Ciornea, care activa pe ATI în cadrul Spitalului Județean „Mavromati”. În urmă cu două săptămâni, a fost făcută altă numire cu delegație, și anume a asistentei Geanina Temciuc, care a activat înainte pe Unitatea de Primiri Urgențe a unității sanitare.

„Știu că sunt al treilea. Este un post dificil și l-am preluat în niște condiții dificile. Sper să ne adaptăm și sper să facem ceva bun. Sper să fac ceva bun. Sunt hotărâtă să fac ceva”, a declarat as. Geanina Temciuc.

Managerul unității sanitare, dr. Monica Adăscăliței, spune cele două asistente numite interimar anterior au refuzat să mai ocupe această funcție, deoarece nivelul de salarizare de pe secțiile unde activau era mai ridicat față de nivelul salariului directorului de îngrijiri.

„Doamnele care au fost numite interimar anterior numirii doamnei Geanina Temciuc au renunțat pentru că veneau de pe niște secții ale spitalului în care grila de salarizare era mai mare decât cea de director de îngrijiri, iar funcția este destul de grea într-o instituție mare, cu 2.200 de angajați”, a declarat dr. Monica Adăscăliței, managerul Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani.

As. Geanina Temciuc s-a declarat încrezătoare și cu dorința să realizeze ceva bun pentru spital, dar și pentru pacienți.

E un colos Spitalul ăsta, că nu este doar Spitalul Județean. Sunt Maternitatea, Psihiatria, Infecțioasele, Darabani, Pediatria, mai sunt două secții. Eu sper să mă descurc, dar trebuie să cunosc în primul rând toate secțiile, să cunosc oamenii, toate nevoile. Problema cea mai mare este deficitul de personal. Întinzi două mere la trei oameni”, a adăugat as. Geanina Temciuc.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Cristina Lăcătușu, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru CJ Botoșani. „Noi avem o problemă...” (video)

Miercuri, 17 Aprilie 2024
577

Cristina Lăcătușu, membră și președinta formațiunii politice Uniunea Salvați România (USR) – Filiala Botoșani la nivel de județ, care face parte din Alianța Dreapta Unită, și-...

Femeia care își asumă competiția cu actualul și fostul primar al Botoșaniului. „Poziția de consilier local este una nașpa tare” (foto, video)

Miercuri, 17 Aprilie 2024
971

Raluca Curelariu, consilier local din partea partidului Uniunea Salvați România (USR) – Filiala Botoșani care face parte din Alianța Dreapta Unită, și-a anunțat oficial candidatura p...

Sute de detectoare de monoxid de carbon și fum vor fi instalate în gospodăriile din Botoșani! (foto, video)

Miercuri, 17 Aprilie 2024
619

500 de detectoare de monoxid de carbon și fum vor fi instalate, gratuit, în locuințele unor familii nevoiașe din județul Botoșani, în cadrul campaniei de informare preventivă și de ...