Noul director de îngrijiri de la „Mavromati”: „Este un post dificil și l-am preluat în niște condiții dificile” (video)

Este al treilea director de îngrijiri numit interimar în decurs de câteva luni, după ce fostul director a ajuns să fie anchetat penal într-un dosar de corupție.

Noul director de îngrijiri de la „Mavromati”: „Este un post dificil și l-am preluat în niște condiții dificile” (video)

Asistent Geanina Temciuc ocupă funcția de director de îngrijiri în cadrul Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani de aproximativ două săptămâni.

Cadrul medical este al treilea numit interimar pe această funcție, după ce Coca Crîșmaru a fost demisă din funcție fiind anchetată penal în dosarul șpăgilor de angajare. Astfel, în luna decembrie a fost numită pe această funcție asistenta Dana Șcarlii.

La o lună după numirea interimară a Danei Șcarlii a fost numită pe funcție asistenta Ramona-Ionela Ciornea, care activa pe ATI în cadrul Spitalului Județean „Mavromati”. În urmă cu două săptămâni, a fost făcută altă numire cu delegație, și anume a asistentei Geanina Temciuc, care a activat înainte pe Unitatea de Primiri Urgențe a unității sanitare.

„Știu că sunt al treilea. Este un post dificil și l-am preluat în niște condiții dificile. Sper să ne adaptăm și sper să facem ceva bun. Sper să fac ceva bun. Sunt hotărâtă să fac ceva”, a declarat as. Geanina Temciuc.

Managerul unității sanitare, dr. Monica Adăscăliței, spune cele două asistente numite interimar anterior au refuzat să mai ocupe această funcție, deoarece nivelul de salarizare de pe secțiile unde activau era mai ridicat față de nivelul salariului directorului de îngrijiri.

„Doamnele care au fost numite interimar anterior numirii doamnei Geanina Temciuc au renunțat pentru că veneau de pe niște secții ale spitalului în care grila de salarizare era mai mare decât cea de director de îngrijiri, iar funcția este destul de grea într-o instituție mare, cu 2.200 de angajați”, a declarat dr. Monica Adăscăliței, managerul Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani.

As. Geanina Temciuc s-a declarat încrezătoare și cu dorința să realizeze ceva bun pentru spital, dar și pentru pacienți.

E un colos Spitalul ăsta, că nu este doar Spitalul Județean. Sunt Maternitatea, Psihiatria, Infecțioasele, Darabani, Pediatria, mai sunt două secții. Eu sper să mă descurc, dar trebuie să cunosc în primul rând toate secțiile, să cunosc oamenii, toate nevoile. Problema cea mai mare este deficitul de personal. Întinzi două mere la trei oameni”, a adăugat as. Geanina Temciuc.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Noul șef al Poliției Locale este oficial membru ATOP Botoșani! (foto, video)

Joi, 25 Aprilie 2024
918

Lucian Deleanu este noul director executiv al Poliției Locale, funcție pe care o exercită cu caracter temporar până când postul va fi scos la concurs. Acesta ocupa funcția de șef Ser...

Circ politic în ședința de CL la Botoșani, Cosmin Andrei deranjat de limbajul unui consilier. „Mai vociferează colegii mei din partea dreaptă...” (video)

Joi, 25 Aprilie 2024
1349

Joi, 25 aprilie, a avut loc ședința ordinară a Consiliului Local a Primăriei municipiului Botoșani. Lupta electorală care bate la ușă i-a făcut pe aleșii locali să se trezească din scaune ...

Premieră în CL: Președinte de ședință numit fără scandal! (foto, video)

Joi, 25 Aprilie 2024
606

În ședința ordinară a Consiliului Local din cursul zilei de joi, 25 aprilie, pe ordinea de zi s-a aflat și proiectul ce vizează alegerea unui nou președinte de ședință pentru următoare...