Noul director de îngrijiri de la „Mavromati”: „Este un post dificil și l-am preluat în niște condiții dificile” (video)

Este al treilea director de îngrijiri numit interimar în decurs de câteva luni, după ce fostul director a ajuns să fie anchetat penal într-un dosar de corupție.

Noul director de îngrijiri de la „Mavromati”: „Este un post dificil și l-am preluat în niște condiții dificile” (video)

Asistent Geanina Temciuc ocupă funcția de director de îngrijiri în cadrul Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani de aproximativ două săptămâni.

Cadrul medical este al treilea numit interimar pe această funcție, după ce Coca Crîșmaru a fost demisă din funcție fiind anchetată penal în dosarul șpăgilor de angajare. Astfel, în luna decembrie a fost numită pe această funcție asistenta Dana Șcarlii.

La o lună după numirea interimară a Danei Șcarlii a fost numită pe funcție asistenta Ramona-Ionela Ciornea, care activa pe ATI în cadrul Spitalului Județean „Mavromati”. În urmă cu două săptămâni, a fost făcută altă numire cu delegație, și anume a asistentei Geanina Temciuc, care a activat înainte pe Unitatea de Primiri Urgențe a unității sanitare.

„Știu că sunt al treilea. Este un post dificil și l-am preluat în niște condiții dificile. Sper să ne adaptăm și sper să facem ceva bun. Sper să fac ceva bun. Sunt hotărâtă să fac ceva”, a declarat as. Geanina Temciuc.

Managerul unității sanitare, dr. Monica Adăscăliței, spune cele două asistente numite interimar anterior au refuzat să mai ocupe această funcție, deoarece nivelul de salarizare de pe secțiile unde activau era mai ridicat față de nivelul salariului directorului de îngrijiri.

„Doamnele care au fost numite interimar anterior numirii doamnei Geanina Temciuc au renunțat pentru că veneau de pe niște secții ale spitalului în care grila de salarizare era mai mare decât cea de director de îngrijiri, iar funcția este destul de grea într-o instituție mare, cu 2.200 de angajați”, a declarat dr. Monica Adăscăliței, managerul Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani.

As. Geanina Temciuc s-a declarat încrezătoare și cu dorința să realizeze ceva bun pentru spital, dar și pentru pacienți.

E un colos Spitalul ăsta, că nu este doar Spitalul Județean. Sunt Maternitatea, Psihiatria, Infecțioasele, Darabani, Pediatria, mai sunt două secții. Eu sper să mă descurc, dar trebuie să cunosc în primul rând toate secțiile, să cunosc oamenii, toate nevoile. Problema cea mai mare este deficitul de personal. Întinzi două mere la trei oameni”, a adăugat as. Geanina Temciuc.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Aleșii de la județ au mutat ședința ordinară în online, un consilier îi cere Doinei Federovici socoteală cu datoriile! (video)

Vineri, 26 Iulie 2024
391

Ședința ordinară a Consiliului Județean aferentă lunii iulie a fost organizată, vineri, 26 iulie, în online.Toate proiectele existente pe ordinea de zi au trecut de votul consilierilor...

Cătălin Flutur aduce acuzații grave la adresa lui Valeriu Iftime: „PNL și PSD au făcut un troc la nivel mare...”

Vineri, 26 Iulie 2024
817

La aproximativ o lună de la alegerile locale din 9 iunie 2024, mai exact pe 1 iulie, Cătălin Flutur a avut și prima reacție. Atunci, liberalul care a pierdut cursa pentru funcția de primar al mu...

Persoane dispărute și date în urmărire națională sau internațională, depistate cu ajutorul aplicației e-Dac la Botoșani! (video)

Vineri, 26 Iulie 2024
367

De la începutul lunii aprilie 2024, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani au fost dotați cu terminale mobile, având instalată aplicația e-DAC...