Cursuri de „bune maniere” pentru angajații Spitalului Județean „Mavromati”, după cazul „Alexandra Ivanov” (foto, video)

A trecut mai bine de jumătate de an de când Alexandra Ivanov s-a stins pe patul Maternității din Botoșani.

Cursuri de „bune maniere” pentru angajații Spitalului Județean „Mavromati”, după cazul „Alexandra Ivanov” (foto, video)

În august 2023, Alexandra Ivanov se stingea pe patul Maternității din cadrul Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani. La mai bine de jumătate de an de la tragedie, actualul manager al unității sanitare susține că personalul spitalului încă are nevoie de cursuri de „bune maniere”.

Dr. Monica Adăscăliței, managerul Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani, spune că de la tragicul eveniment s-au produs schimbări, însă ar mai fi sincope. De aceea, în următoarea perioadă se va ocupa de acest aspect.

Urmează să avem o colaborare cu o echipă cu care să putem face aceste cursuri, însă a fost această perioadă de după sărbători. Totdeauna începutul de an este greu pentru orice instituție, dar împreună cu doamna director de îngrijiri ne vom ocupa de acest aspect. S-au produs schimbări, dar mai sunt sincope și vrem aceste cursuri, ca să le readucem în mintea angajaților modalitățile de adresare, comportament față de pacient, față de aparținători. Eu spun că sunt totuși necesare”, a declarat dr. Monica Adăscăliței, managerul Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani.

Privitor la acest subiect, purtătorul de cuvânt al unității sanitare și secretar al Organizației Profesionale Ordinul Asistenților Medicali, a intervenit spunând că Organizația a transmis către toate spitalele o solicitare prin care să le transmită un feedback cu privire la nevoile de pregătire profesională a personalului.

„Referitor de la aceste cursuri vă vorbesc în calitate de secretar al Organizației Profesionale Ordinul Asistenților Medicali. Noi am transmis către unitățile sanitare ca până la sfârșitul lunii februarie să primim un feedback cu privire la nevoile de pregătire profesională a personalului mediu și auxiliar. În grila de cursuri la nivelul Organizației Profesionale există și cursuri de comunicare, și de malpraxis, care pot fi accesate de către asistenți medicali, dar și de personalul auxiliar”, a declarat Ioan Asaftei, purtător de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” din Botoșani.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Sute de detectoare de monoxid de carbon și fum vor fi instalate în gospodăriile din Botoșani! (foto, video)

astăzi, 12:37
198

500 de detectoare de monoxid de carbon și fum vor fi instalate, gratuit, în locuințele unor familii nevoiașe din județul Botoșani, în cadrul campaniei de informare preventivă și de ...

Angajații Locativa, protest pașnic în fața Primăriei Botoșani împotriva hotărârii de desființare. „Este doar o răzbunare politică!” (foto, video)

Marţi, 16 Aprilie 2024
1333

Marți după-amiază, angajații S.C. Locativa S.A. s-au înarmat cu pancarte pe care au scris ceea ce îi nemulțumește. Salariații au protestat împotriva hotărârii de desfii...

Masa caldă într-o școală din Botoșani, între nemulțumirile părinților și cutiuța dorințelor! „Toți vor să găsim vinovați și e simplu, dar nu asta este soluția!” (foto)

Marţi, 16 Aprilie 2024
1647

Programul „Masă caldă”, care ulterior s-a transformat în „Masă sănătoasă”, este un instrument salvator pentru autoritățile care încearcă să combată fenom...