Noi detalii despre copilul de 3 ani aruncat de mama sa pe fereastra unui hotel din Botoșani: Ce spun medicii din Iași

Medicii de la Spitalul de Neurochirurgie și Spitalul de Copii din Iași au fost martorii unei surprize medicale săptămâna trecută.

Noi detalii despre copilul de 3 ani aruncat de mama sa pe fereastra unui hotel din Botoșani: Ce spun medicii din Iași

Băiatul de 3 ani, care a ajuns în stare critică la spital, la un pas de moarte, după ce mama sa s-a aruncat cu el și fratele lui de la un balcon al unui hotel din Botoșani, a dat semne de îmbunătățire a stării de sănătate.

Inițial, copilul a ajuns la spital pe 21 august după ce mama sa a sărit pe geamul hotelului din Botoșani unde era cazată, luându-i cu ea și pe cei doi copii. Fratele băiatului care a ajuns la Iași nu a putut fi salvat, iar el a fost internat în stare foarte gravă la Spitalul de Neurochirurgie. Medicii spuneau la momentul respectiv că ar fi vrut să îl și opereze, în speranța ameliorării stării de sănătate, dar nu puteau face nimic, iar prognosticul era extrem de rezervat.

„Copilul este în stare gravă în continuare, în comă profundă, nu putem să îl operăm fiindcă nu are leziuni chirurgicale, sunt leziuni cerebrale difuze. Are un captor de presiune intracraniană, dar prognosticul este foarte rezervat. Creierul este plin de sânge, dar este difuz, nu avem cum să intervenim chirurgical”, a declarat dr. Marius Dabija, director medical al Spitalului de Neurochirurgie din Iași, la momentul internării.

Starea copilului s-a menținut la fel o perioadă. Însă de săptămâna trecută, micuțul se află la Spitalul de Copii din Iași, transferat de la Neurochirurgie după ce simptomele neurologice s-au mai ameliorat.

Acolo și-a sărbătorit și ziua de naștere, împlinind miercuri, 6 septembrie, 3 ani. Iar medicii povestesc că cel mai frumos cadou a fost plânsetul său atunci când a fost detubat și a început să respire singur.

„Copilul a fost detubat, respiră spontan, era îngrijit de personalul medical. Noi așteptăm mereu ca evoluția tuturor cazurilor să fie favorabilă, dar particularitatea fiecărui caz în parte dictează când anume au fost depășite perioadele critice. Cu siguranță va trebui o reevaluarea periodică, medicul de specialitate este cel care va decide perioadele de evaluare și atitudinea ulterioară. Vom vedea cum evoluează cazul său”, a declarat pentru Ziarul de Iași dr. Tamara Roșu, medic-şef UPU la Spitalul de Copii şi purtător de cuvânt al unităţii medicale.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbați condamnați pentru infracțiuni în Suceava, arestați și încarcerați în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 15:22
6

Un bărbat domiciliat în localitatea Hănțești, condamnat la pedeapsa de 1 an 6 luni închisoare, a fost identificat de către patrula Secției 8 Poliție Rurală Adâncata pe raza c...

Performanțe remarcabile pentru Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoșani la Olimpiada Națională Aria Curriculară Tehnologii (Foto)

astăzi, 14:15
59

În perioada 26-30 aprilie 2024, Slobozia a fost în centrul atenției printr-o competiție de excepție în cadrul Ariei Curriculare Tehnologii, găzduind Olimpiada Națională. Acest ...

ISU Botoșani, îndemn la respectarea regulilor de prevenire a incendiilor cu ocazia pregătirilor de Paște!

astăzi, 13:17
21

Respectarea unor reguli simple poate preveni producerea unui incendiu cauzat de lăsarea nesupravegheată a aparatelor de gătit. De aceea, ISU Botoșani recomandă:- Nu lăsaţi mâncarea pe...