Moldovenii cu cetățenie română se pot vaccina împotriva Covid-19 în România

Moldovenii cu cetățenie română se pot vaccina împotriva Covid-19 în România

Moldovenii cu cetățenie română se pot vaccina în România și pot face acest lucru chiar dacă nu au buletin.

Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, a declarat într-o emisiune televizată, că cetățenii Republicii Moldova care dețin și cetățenie română au posibilitatea de a merge în România pentru a se vaccina împotriva COVID-19.

Daniel Ioniță susține că moldovenii care dețin și cetățenie română se pot înscrie pe Platforma națională de vaccinare de peste Prut și dacă se încadrează într-o anumită categorie, pot fi vaccinați.

Tot ceea ce contează este să existe un Codul Numeric Personal, un număr pe care îl are orice cetățean român și care apare și pe pașaport atunci când acesta e singurul act cu care se poate legitima cineva. În orice caz toți cetățenii români cu domiciliul în străinătate pot primi CNP. Inclusiv cetățenii străini care primesc drept de ședere în România intră în posesia unui astfel de Cod Numeric Personal, format din 13 cifre și care apare pe toate documentele de ședere temporară.

De pe 15 martie, în România începe înscrierea pentru vaccinarea în faza a treia, care este deschisă tuturor grupelor de vârstă.

 

Spune-ne opinia ta