Ministrul Sănătății, despre moartea Alexandrei în Maternitatea din Botoșani: ”Acolo, din păcate, este o mentalitate că atunci când eşti de gardă trebuie să dormi”

Alexandru Rafila a fost întrebat cum este posibil ca managerul Spitalului Judeţean Botoşani, unde o femeie însărcinată în 13 săptămâni a murit, ”să fie lăcătuş mecanic”.

Ministrul Sănătății, despre moartea Alexandrei în Maternitatea din Botoșani: ”Acolo, din păcate, este o mentalitate că atunci când eşti de gardă trebuie să dormi”

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, susţine că managerul Spitalului Judeţean Botoşani nu putea fi angajat în această funcţie dacă era lăcătuş mecanic, aşa cum susţine PNL.

“Nu cred că e cazul să facem aprecieri la calificarea managerului, nu cred că este lăcătuş mecanic, pentru că dacă era lăcătuş mecanic, nu putea să... cred că a fost la un moment dat, probabil că şi-a completat studiile. Nu putea să fie angajat manager la spital dacă era lăcătuş mecanic”, a explicat la Antena3CNN ministrul Sănătăţii.

Rafila a precizat că trebuie reorganizată activitatea în spitalul din Botoșani, în urma decesului unei tinere însărcinate în 13 săptămâni, care timp de şapte ore nu a primit îngrijiri.

Alexandru Rafila a precizat că opţiunea corectă a cadrelor medicale în cazul femeii însărcinate care a decedat era cea a unei intervenţii, nu să se aştepte până dimineaţa.

“În mod evident această femeie avea sarcina oprită din evoluţie, acest lucru fusese constatat şi fără să fiu de specialitate opţiunea corectă era cea a unei intervenţii, nu să vedem ce se întâmplă până a doua zi dimineaţă. Am văzut ce s-a întâmplat, lipsa de reacţie şi de interes, am văzut acolo, din păcate, este o mentalitate şi afirmată că atunci când eşti de gardă trebuie să dormi şi nu trebuie neapărat să tratezi pacienţii. Cred că este o problemă de mentalitate, trebuie gândită, organizată, reorganizată activitatea în acel spital dincolo de sancţiunile pe care ar putea să le dea Colegiul Medicilor sau alte instituţii care fac anchete de natură penală şi care trebuie să se soldeze cu un rezultat care să dea totuşi speranţe oamenilor că lucrurile se pot îndrepta”, a mai declarat Alexandru Rafila.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Blocada polițiștilor și jandarmilor în Botoșani și localități s-a lăsat cu sancțiuni: 14 șoferi au rămas fără permis în ultimele 24 de ore!

astăzi, 17:24
1

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 5 acțiuni punctuale în orașele Dorohoi, Săveni, Flămânzi, Darabani și Botoșani în cadrul planului BLOCADA, a...

PNL Botoșani, Cătălin Flutur, întâlnire cu taximetriștii: „O unitate de breaslă mai rar întâlnită în zilele noastre” (foto)

astăzi, 16:14
50

Candidatul din partea Partidului Național Liberal (PNL) – Filiala Botoșani, Cătălin Flutur, a avut zilele trecute o întâlnire cu taximetriștii din Botoșani.Redăm mai jos i...

Eveniment dedicat antreprenorilor din Botoșani: Conferință despre dezvoltarea unor afaceri inteligente! (foto)

astăzi, 15:56
103

Sute de antreprenori din Botoșani au participat, joi, la o conferință despre dezvoltarea unor afaceri inteligente cu fonduri europene. Evenimentul este organizat de către Camera de Comerț, Indust...