Ce spune un apreciat medic despre gărzile angajaților din sănătate: „Doctorii trebuie să doarmă în gardă” (video)

Medicul Iulian Preda, unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați chirurgi la nivelul județului Botoșani, „dezvăluie” care este definiția gărzii.

Ce spune un apreciat medic despre gărzile angajaților din sănătate: „Doctorii trebuie să doarmă în gardă” (video)

Cadrul medical, care este și șeful Secției de Chirurgie Generală în cadrul Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani, spune că „doctorii trebuie să doarmă în gardă.”

Cât am fost eu plecat în Cipru în vacanță s-au făcut niște comentarii foarte interesante și ni s-a spus că doctorii nu au voie să doarmă în gardă. Ba să știți că trebuie să doarmă în gardă. Nu putem sta 24 de ore din 24 în poarta spitalului și să vă așteptăm cu pâine și sare. Vă dau definiția gărzii. Se cheamă odihnă activă a medicului în perioada de gardă. Deci chirurgii și alți colegi de pe alte specialități trebuie să se odihnească. Gândiți-vă că stați 24 de ore treji, nefăcând nimic”, a declarat dr. Iulian Preda, șeful secției de Chirurgie Generală în cadrul Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani.

Cadrul medical a explicat că din septembrie intră cu opt chirurgi să facă 60 de gărzi, deoarece doi dintre colegii săi se află în situații medicale deosebite.

Echipa mea este de zece chirurgi. Am doi colegi care sunt în situații medicale severe, nu intru în detalii că nu e frumos. Eu în septembrie voi intra cu opt chirurgi să fac 60 de gărzi. Am reușit și am adus-o cât de cât pe Alina Humuș de la Dorohoi și o să încerc să mai găsesc unul, doi chirurgi, pentru că este foarte greu. Noi suntem echipe de doi”, a completat dr. Iulian Preda.  


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Replici dure între prefectul Sorin Cornilă și Doina Federovici pe tema Nova Apaserv. „Ați venit după doi ani jumătate în al doilea CJSU”/„Dumneavoastră m-ați dat afară” (video)

Vineri, 19 Iulie 2024
2496

Sorin Cornilă, prefectul județului Botoșani și Doina Federovici, președintele în funcție al Consiliului Județean (CJ) Botoșani, și-au aruncat cuvinte și acuze grele.Pierderi de ap...

Prefectul de Botoșani intenționează să declare stare de alertă din cauza companiei de apă! „Nu vă acuz de nimic...” (foto, video)

Vineri, 19 Iulie 2024
1961

De la începutul lunii iunie, mii de locuitori ai județului Botoșani s-au luptat cu o criză acută a lipsei apei. Pe lângă faptul că fântânile din cele mai multe zone au se...

Contract semnat pentru primele autobuze electrice în Botoșani și Zona Metropolitană! (foto, video)

Joi, 18 Iulie 2024
1190

Joi, 18 iulie, la sediul Primăriei municipiului Botoșani a fost semnat contractul pentru achiziționarea unui număr de 30 de autobuze electrice cu finanțare prin Programul Național de Redresare ...