Medic din Maramureș, mutat la Botoșani împreună cu cei patru copii (video)

Cadrul medical va activa pe o specializare care se confruntă cu deficit de personal.

Medic din Maramureș, mutat la Botoșani împreună cu cei patru copii (video)

Un nou cadru medical a ajuns la Botoșani, în ajutorul angajaților Spitalului Județean „Mavromati”. Este vorba despre dr. Mihaela Velniciuc, venită tocmai din Borșa împreună cu soțul și cei patru copii.

Dr. Mihaela Velniciuc activează, din luna octombrie, la Laboratorul de la Pediatrie pe funcția de medic microbiolog.

Am reușit în luna octombrie să facem transferul unui medic din Borșa, un medic de laborator. Transferul a fost acceptat. O prețuim și îi mulțumim că a acceptat să vină cu întreaga ei familie la Botoșani, cu cei patru copii și soțul. Deja ne ajută. Ea este cu activitate la Pediatrie și așa celălalt medic de la Pediatrie a reușit să își ia concediu de boală, de odihnă. Altfel trebuia să desemnăm din celelalte laboratoare un medic să meargă să suplinească activitatea de acolo”, a declarat dr. Codruța Pleșca, medic șef Laboratorul de Analize Medicale a Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani.

Mai mult decât atât, cadrul medical a ales să vină să lucreze la Botoșani pe o specializare care se confruntă cu deficit de personal.

Ne face pe noi, în fiecare lună, să ne facem cu greu graficul de gărzi, graficul de activitate. Între angajați întotdeauna mai apar probleme. Suntem în perioada infecțiilor respiratorii, omul intră în concediu medical și atunci chiar nu mai ai aproape cum să îți acoperi activitatea, este foarte greu din acest punct de vedere. Personalul este tensionat, mi se aduce la cunoștință că mai au atâtea zile de concediu care încă nu sunt luate. Poate această tensiune apare între noi pentru că oamenii sunt obosiți, e dreptul lor să își ia concediu”, a declarat dr. Codruța Pleșca.


(Foto: Dr. Codruța Pleșca - medicul șef al Laboratorului de Analize Medicale din cadrul Spitalului Județean „Mavromati”)

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Alianța Dreapta Unită și-a depus candidaturile la Primăria Botoșani și CL! (foto, video)

Marţi, 30 Aprilie 2024
1117

Marți dimineață, membrii Alianței Dreapta Unită și-au depus candidaturile pentru Primăria municipiului Botoșani și pentru Consiliul Local.Astfel, din partea ADU va candida pentru funcția...

O tânără din Botoșani, Ioana Vasilachi: „Străbunicul a ținut să îmi transmită să nu uit niciodată de Dumnezeu, familie și jurământul pe care l-am depus față de țară.”

Luni, 29 Aprilie 2024
9658

Povestea Ioanei Vasilachi își are rădăcinile în comuna Mileanca. O comună despre care nu toată lumea știe prea multe, care este departe de civilizația orășenească, însă care adună o com...

Cel mai mare dispensar medical din mediul rural, realizat într-o comună din Botoșani! (foto, video)

Luni, 29 Aprilie 2024
1305

În comuna Mihai Eminescu din județul Botoșani a fost realizată recepția lucrărilor la cel mai mare dispensar medical uman din mediul rural. Evenimentul a avut loc luni, la ora 13:00.Inv...