Angajații DSP Botoșani continuă protestele, nemulțumiți de nivelul salariilor (foto)

Revendicările vizează creșterea salariilor la un nivel decent atât pentru funcționarii publici, cât și pentru personalul contractual.

Angajații DSP Botoșani continuă protestele, nemulțumiți de nivelul salariilor (foto)

Salariații DSP Botoșani au protestat și astăzi, 21 noiembrie 2023, în fața instituției, nemulțumiți de nivelul salariilor, dar și de faptul că factorii decidenți nu au reacționat în niciun fel la revendicările acestora, deși acțiunea de protest a fost declanșată de joi, 16 noiembrie 2023.

Principala nemulțumire este de ordin salarial, așa cum au precizat reprezentanții acestora, încă de la declanșarea conflictului de muncă, dar salariații acuză și un tratament salarial diferențiat, făcând referire la faptul că ”altor categorii profesionale din sectorul bugetar le-au fost acordate drepturi salariale crescute, doar ca urmare a protestelor”.

Salariații DSP Botoșani solicită creșterea salariilor la un nivel decent atât pentru funcționarii publici, cât și pentru personalul contractual, susținând că vor continua să-și exprime nemulțumirile, până când decidenții de la nivel central îi vor auzi și le vor lua în seamă cerințele.

Potrivit acestora, ”nivelul salariilor din  Direcțiile de Sănătate Publică este sub media salariului brut pe economie. Din anul 2018 nu au mai fost acordate majorări salariale nici în contextul inflației, ceea ce a condus la scăderea puterii de cumpărare cu aproximativ 25% și, implicit, a calității vieții”.

Tot astăzi, în semn de protest, angajații TESA din cadrul Spitalului Județean de Urgență ”Mavromati” Botoșani au întrerupt lucrul, iar cu puțin timp în urmă și personalul din cadrul Serviciului Județean de Ambulață Botoșani a declanșat o acțiune spontană de protest, nemulțumit de modificiările aduse la legea pensiilor, prin care se abrogă anumite drepturi privind condițiile speciale de muncă.




 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

(P) Geamuri curate, fără pete și fără stres, în 5 pași simpli

astăzi, 11:52
2

Știi acel moment când soarele strălucește fermecător prin ferestre și scoate la iveală urmele inestetice ale degetelor, petele lăsate de picurii de ploaie sau urmele de la ultima sesiune ...

Incendiu în balconul unui apartament din Botoșani, proprietara a suferit un atac de panică! (Foto)

astăzi, 11:32
61

Deși era acasă, proprietara nu  și-a dat seama ca ard lucrurile din balcon. Un vecin a observat ca iese fum și a sunat la 112 după ajutor.La caz s-au deplasat pompierii din cadrul Detaș...

Părintele Vasile Gavrilă : „Mielul de Paşti nu face parte nici din rânduiala bisericească, nici din pregătirea duhovnicească de Paşti”

astăzi, 10:21
73

De Sfintele Pasti exista obiceiul sa se sacrifice miei. Pastile este o sarbatoare pe care o intalnim atat la evrei, cat si la crestini. Pentru evrei Pastile semnifica trecerea din robia egipteana la l...