Medic din Botoșani, sfaturi pentru părinți: ”Dacă există îngrijorări, solicitați ajutor!”

De multe ori, părinții își asumă tratamente tradiționale, aplicate ”după ureche”, care fac mai mult rău copilului.

Dacă copilul acuză dureri de ureche, primul pas este să rămâi calm și să încerci să afli mai multe despre simptomele lui. Acesta este primul sfat al medicului pentru părinții din Botoșani.

Medicul Diana Anca Sauciuc a formulat și o serie de recomandări pe care părinții le pot pune în aplicare, fără a influența negativ starea de sănătate a copilului:

Nu introduce nimic în ureche: Evită să introduci obiecte sau vată în urechea copilului. Acest lucru poate agrava situația.

Păstrează curățenia: Menține igiena urechilor, dar evită introducerea obiectelor în canalul urechii. Folosește un compres moale pentru curățarea urechilor exterioare.

Așteaptă și observă: Dacă durerea este ușoară și nu sunt alte simptome grave, poți aștepta și observa evoluția situației.

Nu folosi picături fără recomandare: Evită administrarea de picături în ureche fără a consulta un medic. Anumite substanțe pot agrava afecțiunile prezente.

De asemenea, părinții sunt sfătuiți să contacteze medicul specialist dacă:

      -Durerea persistă sau se agravează.

      -Apare febra.

      -Copilul se plânge de pierderea auzului.

      -Există scurgeri de lichid sau sânge din ureche.

”Nu amâna consultația medicală. Dacă există îngrijorări, solicită ajutor medical. Este mai bine să previi eventualele complicații și fii pregătit cu informații - la consultație, incearcă să oferi detalii despre simptome, durată, intensitate și orice alte semne asociate. Este întotdeauna indicat să consulți un medic specialist pentru evaluare și tratament adecvat”, transmite medicul Diana Anca Sauciuc.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Poliția în alertă: Minoră din Botoșani dispărută de acasă de două săptămâni!

astăzi, 10:07

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei minore de 17 ani, din municipiul Botoșani, care în urmă cu aproximativ două săptămâni a părăsit domiciliul,...

Juniorii din fotbal se întrec în acest weekend la Cupa Municipiului Dorohoi! (foto)

astăzi, 09:49

Iubitorii fotbalului sunt așteptați, în acest weekend, la Baza Sportivă 1 Mai, pe terenul sintetic. Meciurile încep de vineri, 27 septembrie, de la ora 15:30, când vor juca la ...

Campioană primită acasă cu aplauze! ”Suntem mândri și recunoscători!” (Foto)

astăzi, 08:43

Joi, 26 septembrie, la Primăria Darabani, Andrada Moroșanu a primit recunoașterea comunității, nu doar prin aplauze și cuvinte, ci și printr-o plachetă de excelență și promisiunea unui titl...