Medic din Botoșani, despre o boală care poate crea serioase probleme pacienților: ”Diagnosticul trebuie pus cât mai rapid!”

Pentru un diagnostic cât se poate de corect, este necesară o abordare multidisciplinară, realizată de medici din mai multe specializări.

Medic din Botoșani, despre o boală care poate crea serioase probleme pacienților: ”Diagnosticul trebuie pus cât mai rapid!”

Medicul botoșănean Diana Anca Sauciuc, specialist ORL, atrage atenția asupra unei afecțiuni auditive destul de neplăcute, dar adesea subestimată.

Este vorba despre boala Ménière, o tulburare a urechii interne, caracterizată de simptome cum ar fi vertijul (senzația de mișcare a obiectelor în jurul tău, chiar și atunci când stai nemișcat), pierderea progresivă a auzului, tinitus (zgomote în urechi, precum bâzâitul sau fluieratul) și o senzație de plenitudine în ureche.

”Aceste simptome pot apărea în crize care pot dura ore sau chiar zile, afectând semnificativ calitatea vieții pacienților”, spune dr. Diana Anca Sauciuc.

Diagnosticul de boală Ménière este relativ dificil de stabilit, în special în perioada de debut, când unele simptome pot lipsi din tabloul clinic. De aceea, pentru a putea pune un diagnostic cât se poate de corect, este necesară o abordare multidisciplinară, realizată de medici din mai multe specializări: ORL, neurologie, cardiologie, endocrinologie, medicină internă, fizioterapie și recuperare.

”Este important să recunoaștem și să conștientizăm impactul pe care Boala Ménière îl poate avea asupra vieții cotidiene a persoanelor afectate. Există opțiuni de tratament și modalități de gestionare a simptomelor care pot aduce alinare și o îmbunătățire a calității vieții, dar pentru ca acestea să fie eficiente, diagnosticul trebuie pus cât mai rapid”, precizează dr. Diana Anca Sauciuc, medic specialist ORL.

Este necesar, în astfel de situații, să fim conștienți și solidari în fața luptei cu afecțiuni precum boala Ménière, spune medicul, iar pacientul trebuie să consulte urgent un specialist pentru evaluarea stării de sănătate să găsirea celor mai bune soluții.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
356

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
496

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
617

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...