Leon Dănăilă lansează astăzi o carte: ”Este mai mult un strigăt decât o șoaptă!”

Neurochirurgul născut la Darabani în urmă cu 90 de ani lansează astăzi o carte ”care dezvăluie pilonii esențiali ai îmbătrânirii sănătoase și active”.

Leon Dănăilă lansează astăzi o carte: ”Este mai mult un strigăt decât o șoaptă!”

Academicianul Leon Dănăilă a făcut anunțul în această dimineață, menționând că marchează astfel ”un moment special în călătoria mea profesională și personală, pe care, cu inima plină de emoție și recunoștință, vreau să-l împărtășesc cu voi”.

”Este vorba de lansarea noii mele cărți, „Neuroplasticitatea: Secretul longevității creierului”, apărută la editura Bookzone. Deși am publicat peste 60 de cărți și tratate medicale, lucrarea proaspăt ieșită din tipar are o însemnătate deosebită: este prima carte care vi se adresează vouă, și nu specialiștilor, scrisă într-un stil accesibil cu gândul la bunăstarea și prețuirea tuturor românilor. Nu este doar rodul a zeci de ani de studii și practică, dar este și o punte între mine și voi, cititorii, care împărtășiți interesul pentru misterul, frumusețea și sănătatea minții umane.

Am pornit pe acest drum într-o familie modestă, unde cărțile erau un lux. Curiozitatea și dorința de a-i ajuta pe ceilalți m-au ghidat spre medicină, o pasiune ce s-a transformat într-o viață dedicată neurochirurgiei și cercetării. Am realizat peste 40000 de operații, toată viața am luptat pentru dreptate, adevăr, sănătate și credință, iar acum vreau să împărtășesc tuturor câte ceva din istoria acestei lupte și din pasiunea mea. Această carte este, într-un fel, o datorie de onoare față de toți pacienții și studenții care mi-au traversat viața și m-au învățat la fel de mult pe cât am putut să le ofer eu. Dacă cineva vrea să fie cunoscut după ce moare, trebuie să facă ceva care merită să fie scris, sau ceva care merită să fie citit. După cum a spus Dostoievski, cartea este cel mai solid monument, chiar dacă este făcut din hârtie.

Cartea lansată astăzi este mai mult un strigăt decât o șoaptă, care dezvăluie pilonii esențiali ai îmbătrânirii sănătoase și active. Este o invitație la cunoaștere, la înțelegerea potențialului extraordinar al propriului creier și la descoperirea căilor prin care putem prelungi sănătatea și agilitatea acestuia. Pentru că fiecare dintre noi are puterea de a-și modela creierul și destinul prin alegerile pe care le face în fiecare zi.

Mă simt profund onorat că prin intermediul ei pot atinge acum inimile și mințile a cât mai mulți români și sunt plin de speranță că va fi benefică tuturor celor care se decid să o citească”, a scris Leon Dănăilă.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
113

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
462

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
177

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...