Aproximativ 100.000 de analize efectuate lunar la Botoșani. Medic: „Laboratorul de Analize este un fel de Cenușăreasă” (video)

Analizele sunt efectuate în șapte locații din județul Botoșani, ce aparțin Spitalului Județean „Mavromati”. 

Aproximativ 100.000 de analize efectuate lunar la Botoșani. Medic: „Laboratorul de Analize este un fel de Cenușăreasă” (video)

Doctor Codruța Pleșca, medicul șef al Laboratorului de Analize Medicale a Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani, a declarat într-o conferință de presă ca la Botoșani, lunar, se efectuează aproximativ 100.000 de analize.

De asemenea, în fiecare lună se adresează Laboratorului de Analize un număr de 7.000 de botoșăneni.

Laboratorul de Analize este un fel de cenușăreasă, nu este prea evident atunci când un pacient este consultat. Aceste analize, însumate, lunar dau 98.000 de analize. Atunci am zis, da, cred că este important să vorbim și despre Laborator. Avem aproximativ 100.000 de analize efectuate pe lună. Sunt în jur de 7.000 de pacienți care se adresează lunar Laboratorului nostru”, a declarat dr. Codruța Pleșca, medicul șef al Laboratorului de Analize Medicale din cadrul Spitalului Județean „Mavromati”.

Potrivit medicului, în municipiul Botoșani sunt cinci locații unde se recoltează analize. Acestea sunt la Spitalul de Boli Infecțioase, la Secția de Pediatrie, la sediul din Marchian, la Maternitate și Psihiatrie.

În plus, analize se mai pot face la Săveni și Darabani.

În toate aceste locații noi avem pacienți pe care îi deservim atât pe internări de zi, cât și continue, la fel și pentru Ambulatoriu”, a completat cadrul medical.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Ocrotitorul municipiului Botoșani cinstit în prezența a sute de oameni și a unui sobor de preoți în frunte cu ÎPS Teofan! (foto, video)

Marţi, 23 Aprilie 2024
573

Sute de botoșăneni au participat, marți dimineață, la slujba închinată ocrotitorului municipiului reședință de județ. De la ora 09:00 a avut loc primirea Înaltpreasfințitul Teof...

Activistul civic Bogdan Cărăușu a intrat oficial în cursa electorală. „Am înțeles că eu făceam de fapt politică” (foto, video)

Duminică, 21 Aprilie 2024
594

Duminică după-amiază, Bogdan Cărăușu și-a anunțat, oficial, candidatura pentru Consiliul Local al Primăriei municipiului Botoșani, în mod independent.Bogdan Cărăușu activează &...

Pași importanți pentru realizarea Șoselei de Centură a Botoșaniului! (foto, video)

Vineri, 19 Aprilie 2024
1757

Proiectul pentru realizarea Șoselei de Centură Ocolitoare a municipiului Botoșani a fost scos la licitație. Tronsonul de 10 kilometri va avea continuitate în Drumul Expres Botoșani – ...