Judetul Botosani are noua centre de permanenta care asigura urgentele! VEZI care sunt acestea

Judetul Botosani are noua centre de permanenta care asigura urgentele! VEZI care sunt acestea

Noua centre de permanenta functioneazat la aceasta data in judetul Botosani, fiind acoperite inclusiv zonele unde spitalele s-au desfiintat, respectiv Darabani si Trusesti.

Potrivit reprezentantilor Directiei de Sanatate Publica, centrele de permanenta isi desfasoara activitatea fara niciun fel de probleme, in baza finantarii primite de la Casa de Asigurari de Sanatate.

Cele noua centre de permanenta din judetul Botosani si localitatile arondate sunt : Bucecea (Bucecea, Leorda, Mihai Eminescu, Corni, Vladeni), Cornicorb (Cordareni, Vorniceni, Corlateni, Nicseni, Roma, Broscauti), Darabani (Darabani, Hudesti, Concesti, Suharau), Medfam (Sulita, Stauceni, Blandesti, Lunca, Zlatunoaia, Todireni, Hlipiceni), Nord-Est (Havarna, Paltinis, Viisoara, Darabani, Radauti-Prut, Mileanca), Prutmed (Avrameni, Adaseni, Mihalaseni, Ripiceni, Manoleasa, Mitoc), Prima Linie (Flamanzi, Frumusica), Saveni (Saveni, Vlasinesti, Hanesti, Cotusca, Ungureni), Trusesti (Trusesti, Rauseni, Albesti, Durnesti, Dangeni).

“In ceea ce priveste centrele de permanenta, suntem intr-o situatie buna, toate functioneza, cu finantarea stam bine, au primit fonduri de la Casa de Asigurari pentru functionare si nu sunt restante de plata. Ele sunt infiintate pentru urgente, pentru a mai scadea numarul urgentelor care se prezinta in spitale. Noi primim o programare a garzilor, cu o luna inainte, la centrele de permanenta la care garda se desfasoara in comunele asociate. Sambata si duminica programul in centre este asigurat 24 de ore. Aceste centre de permanenta acopera tot judetul, inclusiv zonele unde au fost desfiintate spitalele", a declarat Dumitrita Mihailovici, directorul Directiei de Sanatate Publica Botosani.

Serviciile medicale la centrele de permanenta sunt asigurate, in regim non-stop, prin rotatie, de catre medicii de familie asociati la aceste centre. De altfel, judetul Botosani este fruntas in ceea ce priveste numarul centrelor de permanenta.

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Post vacant într-o parohie din Botoșani, se caută preot pentru 230 de familii!

astăzi, 12:42
220

Mitropolia Moldovei și Bucovinei a actualizat, pe 3 mai 2024, lista cu parohiile vacante pentru care pot opta pentru transfer doar preoții din cadrul Eparhiei Iașilor care întrunesc condiții...

Focul pus cu intenție a distrus tone de furaje, pompierii au reușit să salveze casa și animalele!

astăzi, 10:52
256

Pompierii botoșăneni au fost la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local....

Cuvintele inspiraționale ale unui profesor din Botoșani către elevul său olimpic: ”În clipele când îți scriu aceste rânduri…” (Foto)

astăzi, 09:35
973

Or Botoșanii dispun de o bogăție uriașă. Începând cu cele mai importante colegii și terminând cu ultimul cătun al județului, găsim profesori dedicați, dispuși să ofere ma...