În ziua de astăzi, este din ce în ce mai greu să ne bucurăm de alimente curate, nestropite. Putem avea siguranță doar dacă le creștem noi înșine. Altfel, primim informații, în cel mai fericit caz, că trebuie să ne ferim de anumite pesticide.
Se pare că marea majoritate a oamenilor spală fructele și legumele incorect. În era pesticidelor, nu este de ajuns să le trecem printr-un jet de apă, pentru a le spăla, ci este nevoie de mai mult, ne spune Doctorul Zilei.
Nu ne spălăm fructele și legumele corect! Toată mizeria, ceara, pesticidele și chimicalele toxice rămân pe coaja produselor care urmează să fie consumate. Oamenii de știință de la Universitatea din Massachusetts au comparat trei modalități de a spăla fructele și legumele: cu apă simplă, cu săpun clorinat și cu soluție pe bază de bicarbonat de sodiu.
Care este cea mai bună soluție?
Când spălați cu soluție din apă și bicarbonat, suprafețele alimentelor se curăță perfect, pesticidele și chimicalele toxice sunt distruse.
Umpleți un recipient cu apă, adăugați o lingură de bicarbonat de sodiu alimentar, amestecați, scufundați fructele și legumele pe care doriți să le spălați timp de 12 minute, după care clătiți sub jet.
Spălați toate produsele cu coajă, inclusiv bananele! Mizeria de pe sufrafețe se transmite pe mâini, apoi pe produse.