Harta Spăgii în spitale: Județul Botoșani pe loc fruntaș în România

România, o țară cu numeroase provocări în sistemul sănătății, se confruntă și cu datul și luatul de spăgi în spitale.

Harta Spăgii în spitale: Județul Botoșani pe loc fruntaș în România

Județul Botoșani, cu o imagine negativă la nivel național după cazul ”Alexandra”, iese și de această dată în evidență cu un procent de 5,32% în ceea ce privește practicile de spagă.

Harta este realizată de Dragoș Vana, fondatorul site-ului Graphs.ro, cel care analizează datele lunar și apoi face publică Harta Șpăgii în spitalele din România, conform informațiilor colectate în Mecanismul de Feedback al Pacientului al statului.

La nivel național, se constată că județul Botoșani ocupă un loc nefericit în topul spăgii în România.

Cu un procent de 5,32%, acesta depășește considerabil celelalte județe din Moldova, aruncând o umbră asupra sistemului de sănătate local. Cel mai bine stau, din acest punct de vedere, județele Iași (1,21%) și Galați (1,14%), dar și celelalte județe sunt la distanță mare de Botoșani: Vrancea (3,49%), Suceava (3,03%), Neamț (2,87%), Vaslui (2,66%) și Bacău (2,65%).

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

DNSC avertizează: Neatenția și entuziasmul sărbătorilor vă pot lăsa pradă infractorilor cibernetici! Cum vă puteți proteja!

astăzi, 16:29
16

”Este esenţial să rămâneţi la curent cu cele mai recente ameninţări, deoarece sărbătorile vin împreună cu riscuri de fraudă online. Infractorii cibernetici folosesc frecven...

Bărbați condamnați pentru infracțiuni în Suceava, arestați și încarcerați în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 15:22
30

Un bărbat domiciliat în localitatea Hănțești, condamnat la pedeapsa de 1 an 6 luni închisoare, a fost identificat de către patrula Secției 8 Poliție Rurală Adâncata pe raza c...

Performanțe remarcabile pentru Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoșani la Olimpiada Națională Aria Curriculară Tehnologii (Foto)

astăzi, 14:15
141

În perioada 26-30 aprilie 2024, Slobozia a fost în centrul atenției printr-o competiție de excepție în cadrul Ariei Curriculare Tehnologii, găzduind Olimpiada Națională. Acest ...