Focar de Hepatita A într-o comunitate din județul Botoșani!

Focar de Hepatita A într-o comunitate din județul Botoșani!

După cazul copiilor din Baranca, ce au fost diagnosticați cu Hepatita A, într-o altă localitate din județul Botoșani a fost confirmat un focar al bolii mâinilor murdare.

Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică, în comuna Dimăcheni evoluează un focar de comunitate cu 11 cazuri. 

De asemenea, in cursul lunii septembrie, in localitatea Baranca Cristinesti a evoluat un focar cu 26 de cazuri de hepatita virala A (atat adulti cat si copii) intr-o comunitate de rromi cu peste 600 de copii. 

A fost vorba despre un focar de comunitate, nu de colectivitate. S-a intervenit in focar cu 50 de doze de vaccin administrate la inceperea anului scolar.

"In fiecare familie s-a intervenit cu dezinfectant, s-au igienizat grupurile sanitare si fantanile. De asemenea, s-a facut educatie pentru sanatate. Prin urmare, numarul cazurilor nou aparute s-a diminuat semnificativ, saptamana trecuta a fost depistat un singur caz nou cu provenienta in acest focar. In comuna Dimacheni evolueaza un focar de comunitate cu 11 cazuri. Echipa Directiei de Sanatate Publica a intervenit si acolo cu masuri. In dupa-amiaza zilei de 6 octombrie am fost informati despre doua cazuri suspecte de hepatita A la Baranca Hudesti aflate in investigare, confirmarea sau infirmarea acestora urmand a se face in cursul acestei saptamani. Toate cazurile au fost monitorizate si au evoluat fara complicatii", au transmis reprezentantii DSP Botosani. 

 

Spune-ne opinia ta