DSP a demarat verificări cu privire la condițiile în care Filarmonica își desfășoară activitatea

DSP a demarat verificări cu privire la condițiile în care Filarmonica își desfășoară activitatea

Direcția de Sănătate Publică (DSP) a demarat verificări privind condițiile necorespunzătoare în care își desfășoară activitatea angajații Filarmonicii din Botoșani, în urma mediatizării unui comunicat al instituției de cultură, a anunțat, joi, directorul executiv al DSP, medicul Monica Adăscăliței.

„O echipă de inspectori se va deplasa la fața locului, pentru a verifica condițiile igienico-sanitare din cadrul spațiului în care activează această instituție. DSP Botoșani asigură publicul și instituțiile de tot sprijinul în buna desfășurare a activităților sociale și face precizarea că nu are în competență autorizarea obiectivelor social-culturale, nu a avut acțiuni tematice de control dispuse de minister în astfel de obiective iar la DSP nu s-au primit sesizări cu privire la condițiile precare semnalate în presă”, a afirmat Adăscăliței.

Reprezentanții Filarmonicii au transmis presei, miercuri, un comunicat în care au semnalat o serie de carențe cu care angajații se confruntă, atât în plan administrativ, cât și din punct de vedere organizatoric.

„În ultimii 40 de ani, nimeni nu a investit nici un leu pentru ca spațiul de desfășurare al spectacolelor Filarmonicii din Botoșani să fie unul rezonabil. Sediul de la Casa Sindicatelor pune mari probleme instrumentiștilor – sala de acolo nu are condițiile acustice pentru o orchestră, fluctuațiile de temperatură afectează nu doar sănătatea personalului, ci și starea instrumentelor, nu există spații pentru studiul individual și nici toalete civilizate pentru angajații instituției”, au semnalat reprezentanții instituției de cultură.

Aceștia au transmis și o serie de fotografii ilustrative în acest sens.

 

 

Spune-ne opinia ta