Doliu în sănătate, s-a stins din viață un cunoscut medic din Botoșani!

A îmbinat medicina cu politica, manifestând pentru ambele o preocupare susținută pe parcursul întregii vieți, culegând cu răbdare toate roadele minții și ale profesiei sale.

Doliu în sănătate, s-a stins din viață un cunoscut medic din Botoșani!

Gheorghe Avram a fost medic, director de instituție, parlamentar, a fost soț și tată, dar mai presus de toate a vrut ipoteșteanul cu rădăcini în Valea Oituzului să lase în urma sa fapte și întâmplări.

Născut pe 7 mai 1940, la Ipotești, s-a stins la vârsta de 83 de ani, după o viață care a cuprins nu doar războiul, ci și foametea, comunismul și mult agitata democrație.

A urmat primele clase la Oituz, sub atenta ocrotire a bunicilor, apoi a revenit la Botoșani, unde mai târziu s-a înscris și la liceu. Avea 24 de ani când a fost admis la Facultatea de Medicină din Cluj. Tot la Cluj a urmat și doi ani de Drept, care aveau să îi folosească în activitatea politică de mai târziu.  

Gheorghe Avram a trecut prin toate etapele vârstei și ale pregătirii profesionale cu o dorință aprigă de a reuși, dar rămânând totodată alături de semeni, în slujba cărora și-a pus întreaga știință medicală. A urmat, însă, și cărări politice, fiind în legislatura 1996-2000 senator PDSR. Două dintre inițiativele legislative inițiate în acea perioadă au devenit mai târziu legi cu impact social, mai ales în rândul tinerilor.

A fost o perioadă director al Direcției Sanitare din Botoșani.

Trupul neînsuflețit al medicului Gheorghe Avram este depus la Ipotești, urmând ca înmormântarea să aibă loc sâmbătă, la Cimitirul Pacea din municipiul Botoșani.

Dumnezeu să îl odihnească în pace!


 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un muncitor din Botoșani a murit în timp ce dirija traficul pe șantierul unui drum aflat în lucru!

astăzi, 08:40
54

Un angajat al unei firme din Suceava a murit, vineri la amiază, în timp ce se afla pe șantierul drumului axial Dolhasca – Suceava.Bărbatul, dintr-o comună din județul Botoșani, &...

Trofeul Festivalului „Mărțișor dorohoian” merge la Iași, au concurat și două eleve din județul Botoșani! (foto)

astăzi, 08:16
67

În perioada 29 februarie - 1 martie 2024, municipiul Dorohoi a fost gazda unui Festival de renume național și cu veche tradiție deja, aflându-se la a 40-a ediție. Este vorba de Festiva...

Calendar Ortodox: Astăzi îi cinstim pe Sfinţii Mucenici Eutropie, Cleonic şi Vasilisc

astăzi, 07:56
17

Eutropie şi Cleonic erau fraţi, iar Vasilisc era nepot al Sfântului Teodor. Fiind creştini şi propovăduitori ai credinţei, au fost prinşi împreună cu Sfântul Teodor şi &icir...