Vlad Miron, fratele Alexandrei Ivanov, după concedierea doctoriței: ”Vreau să i se retragă dreptul de a mai practica medicina!”

Conducerea Spitalului Mavromati Botoșani a luat o decizie în cazul morții Alexandrei Ivanov, tânăra mama care și-a pierdut viața la Maternitate.

Vlad Miron, fratele Alexandrei Ivanov, după concedierea doctoriței: ”Vreau să i se retragă dreptul de a mai practica medicina!”

Alexandra, mama a trei copii, a fost lăsată să se chinuiască timp de şapte ore pe patul de spital. Cu dureri insuportabile și sângerări, femeia a cerut de mai multe ori ca un medic să o opereze, ultima dată chiar înainte cu trei ore să moară.

La aproape patru luni de la tragedie, medicul ginecolog care a fost de gardă în acea noapte a fost concediat pe motiv disciplinar.  Anunțul a venit din partea Monicăi Adăscăliței, managerul Spitalului Județean Mavromati Botoșani, în cadrul unei conferințe de presă.

Fratele Alexandrei: ”Asta nu mai e crimă, se numește sadism”

Vlad Miron, fratele Alexandrei, a spus la Euronews România că decizia autorităților este una corectă, dar nu și suficientă, în cazul medicului care i-a lăsat sora să sufere în agonie timp de șapte ore. 

”Este o decizie cât se poate de corectă. Nu prea mă încântă prea mult, pentru că deciziile astea trebuiau luate de mult, dar știți cum e, niciodată nu e prea târziu. Referitor la fișa postului, eu chiar consider că nu s-a respectat aproape nimic, în afară cred că decât de preluarea pacientului. Ce a mai zis doamna doctor că era o profesionistă... vreau să o contrazic, pentru că am auzit mai multe opinii despre acest medic, de la pacienți, asistenți, chiar și alți medici din maternitate care au spus că în ultima vreme era dezastru.

Eu vreau să i se retragă dreptul de a mai practica medicina. Pentru că, dacă acum dat-o afară de aici, poate să se ducă în altă parte, la privat sau la Iași, la orice cabinet și spital din țară. Atunci când o să-i retragă dreptul de a mai practica, atunci putem spune că este un pas corect. (...) Ca să lași un om să se chinuie atâtea ore, asta nu mai e crimă, se numește sadism. Nu vreau să par un om rău, dar trebuie să se ia decizii care să dea un exemplu pentru toată lumea”, a spus Vlad Miron, fratele Alexandrei Ivanov. 

Decizia vine la patru luni după tragedie

În urma anchetei interne din spital, conducerea unității a decis să o sancționeze pe Mariana Pitrop, medicul ginecolog care era de gardă în noaptea în care Alexandra Ivanov a venit la urgență cu dureri insuportabile și sângerări. Tânăra mamă a cerut de mai multe ori ca un medic să o opereze, ultima dată chiar cu trei ore înainte să moară. Potrivit certificatului de deces, tânăra de 26 de ani a avut edem pulmonar, insuficienţă cardio-respiratorie, iar sarcina care i se oprise din evoluţie dezvoltase o infecție gravă. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Câte clase trebuie să ai ca să poți conduce o mașină, ce spune legea!

Vineri, 26 Iulie 2024
750

Prin urmare, toți cursanții trebuie să citească și să rețină prevederile din legea circulației. Iar la finalul pregătirii, susțin un examen teoretic, în cadrul căruia răspund la &ic...

Șoferi din Suceava, prinși pe drumurile din Botoșani cu lemne transportate ilegal!

Vineri, 26 Iulie 2024
70

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că acesta nu deține documente legale pentru cantitatea de 1,5 metri cubi material lemnos transportată, motiv pentru care a fost sancțion...

Invitatul de la Știri cu Gelu Graur: ”Cea mai frumoasă perioadă din an este atunci când sunt pe două roți, împreună cu soția mea!”

Vineri, 26 Iulie 2024
295

Pasiune, adrenalină, călătorii rapide, dar și riscuri în trafic, deseori teribilism și, din păcate, uneori tragedii. În Botoșani, în fiecare lună, zeci de persoane obțin per...