Cazuri de rujeolă la Botoșani, patru copii de până la 4 ani au ajuns la spital (video)

La nivel național a fost declarată epidemie de rujeolă. Cazuri au fost înregistrate și în rândul copiilor botoșăneni.

Cazuri de rujeolă la Botoșani, patru copii de până la 4 ani au ajuns la spital (video)

   Foto: Vaslui Azi

Medicul Monica Adăscăliței, managerul Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani, a precizat într-o conferință de presă că s-au înregistrat și la Botoșani cazuri de rujeolă, după ce la nivel național a fost declarată epidemie.

Potrivit managerului unității sanitare, din luna noiembrie și până în prezent au fost înregistrate șase cazuri de copii infectați cu rujeolă.

În ceea ce privește Spitalul Județean, din noiembrie și până în prezent (7 noiembrie) au fost doar șase cazuri de rujeolă la nivelul unității sanitare. Este vorba despre patru pacienți între 1 – 4 ani, un pacient între 5 și 14 ani, și un pacient peste 15 ani. În momentul de față nu avem niciun pacient internat pe Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean”, a declarat dr. Monica Adăscăliței, managerul Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani.

Reamintim faptul că, Ministerul Sănătății a declarat epidemie de rujeolă la nivel național, pentru a face posibilă vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 9 și 11 luni, precum și recuperarea celor nevaccinați sau cu schema de vaccinare incompletă.

De asemenea, se va derula o campanie de informare a părinților, împreună cu medicii de familie, pentru o mai bună aderență la programul de vaccinare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Meteorologii anunță o nouă schimbare a vremii în România!

Sâmbătă, 2 Martie 2024
623

Un nor de praf saharian traversează România. Timp de două zile, particulele de praf roșiatic se vor depune în vest, sud-vest si centru, mai ales când plouă.Specialiștii Admi...

Târg apicol cu producători din țară și de peste Prut, organizat la Cucorăni (foto, video)

Sâmbătă, 2 Martie 2024
883

În acest weekend, parcarea Popasului Cucorăni găzduiește cea de-a V-a ediție a unui Târg Apicol, organizat de un producător din Botoșani.Zeci de producători de miere din mai mul...

Materiale de la Guvern pentru sute de copii instituționalizați din Botoșani, ministrul Familiei prezent la Centrul Prietenia (foto, video)

Vineri, 1 Martie 2024
423

Natalia Intotero, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, a ajuns vineri după-amiază la Botoșani. Vizita ministrului este ocazionată de aducerea unor materiale disponibilizate ...