Cazuri de rujeolă la Botoșani, patru copii de până la 4 ani au ajuns la spital (video)

La nivel național a fost declarată epidemie de rujeolă. Cazuri au fost înregistrate și în rândul copiilor botoșăneni.

Cazuri de rujeolă la Botoșani, patru copii de până la 4 ani au ajuns la spital (video)

   Foto: Vaslui Azi

Medicul Monica Adăscăliței, managerul Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani, a precizat într-o conferință de presă că s-au înregistrat și la Botoșani cazuri de rujeolă, după ce la nivel național a fost declarată epidemie.

Potrivit managerului unității sanitare, din luna noiembrie și până în prezent au fost înregistrate șase cazuri de copii infectați cu rujeolă.

În ceea ce privește Spitalul Județean, din noiembrie și până în prezent (7 noiembrie) au fost doar șase cazuri de rujeolă la nivelul unității sanitare. Este vorba despre patru pacienți între 1 – 4 ani, un pacient între 5 și 14 ani, și un pacient peste 15 ani. În momentul de față nu avem niciun pacient internat pe Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean”, a declarat dr. Monica Adăscăliței, managerul Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani.

Reamintim faptul că, Ministerul Sănătății a declarat epidemie de rujeolă la nivel național, pentru a face posibilă vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 9 și 11 luni, precum și recuperarea celor nevaccinați sau cu schema de vaccinare incompletă.

De asemenea, se va derula o campanie de informare a părinților, împreună cu medicii de familie, pentru o mai bună aderență la programul de vaccinare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Noul șef al Poliției Locale este oficial membru ATOP Botoșani! (foto, video)

Joi, 25 Aprilie 2024
858

Lucian Deleanu este noul director executiv al Poliției Locale, funcție pe care o exercită cu caracter temporar până când postul va fi scos la concurs. Acesta ocupa funcția de șef Ser...

Circ politic în ședința de CL la Botoșani, Cosmin Andrei deranjat de limbajul unui consilier. „Mai vociferează colegii mei din partea dreaptă...” (video)

Joi, 25 Aprilie 2024
1345

Joi, 25 aprilie, a avut loc ședința ordinară a Consiliului Local a Primăriei municipiului Botoșani. Lupta electorală care bate la ușă i-a făcut pe aleșii locali să se trezească din scaune ...

Premieră în CL: Președinte de ședință numit fără scandal! (foto, video)

Joi, 25 Aprilie 2024
559

În ședința ordinară a Consiliului Local din cursul zilei de joi, 25 aprilie, pe ordinea de zi s-a aflat și proiectul ce vizează alegerea unui nou președinte de ședință pentru următoare...