Demersuri la CNI pentru construcţia unui nou Ambulatoriu de specialitate la Spitalul Mavromati

Conducerea Consiliului Judeţean Botoşani, împreună cu şefii Spitalului Judeţean Mavromati, dar şi parlamentari, fac demersuri în vederea obţinerii de fonduri pentru construcţia unui nou ambulatoriu de specialitate la Spitalul Judeţean Mavromati.

Demersuri la CNI pentru construcţia unui nou Ambulatoriu de specialitate la Spitalul Mavromati

În cursul zilei de miercuri, managerul Spitalului Mavromati, Corneliu Mihai, alături de directorul Direcţiei Investiţii, din Consiliul Judeţean, şi de deputatul Tamara Ciofu, au avut o întâlnire cu reprezentanţii Companiei Naţionale de Investiţii (CNI), fiind purtate discuţii pentru obţinerea finanţării necesare de la Companie.

Noul ambulatoriu care se doreşte a fi ridicat de la zero va avea cabinetele medicale, dar şi saloane cu paturi, pentru spitalizarea de zi, iar clădirea în care funcţionează în prezent ambulatoriul de specialitate ar urma să fie recompartimentată şi extinse secţiile aglomerate din unitatea sanitară.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Costică Macaleţi, susţine că sunt şanse mari să se obţină banii necesari de la CNI pentru realizarea investiţiei.

Până în toamna acestui an trebuie dusă toată documentaţia necesară la Bucureşti, ambulatoriul fiind trecută pe o listă prioritară a CNI.

“Accesarea de fonduri europene presupunea doar 2,5 milioane de euro sumă insuficientă pentru a face un ambulatoriu, finanţarea noastră şi banii pe care eventual i-ar fi avut în rezervă Spitalul Judeţean ar fi durat construcţia, la o eşalonare, în jur de 4 ani, ceea ce este foarte mult. Unul dintre colegi a venit cu soluţia de a ne adresa Companiei Naţionale de Investiţii. Directorul de la spital, împreună cu directorul de la investiţii şi cu doamna deputat Tamara Ciofu au mers la CNI pentru a discuta problema ambulatoriului. Suntem trecuţi pe lista pentru programe prioritare legat de ambulatori şi până în toamnă trebuie să prezentăm documentaţia şi am stabilit să se scoată la licitaţie ca din toamnă cu documentaţia şi proiectantul să meargă la CNI să discutăm să fie preluată execuţia”, a precizat Costică Macaleţi, preşedintele Consiliului Judeţean.

Noul ambulatoriu ar urma să fie construit tot în curtea Spitalului Mavromati, investiţia ridicându-se la aproape 6 milioane de lei. 

 

Spune-ne opinia ta